Döner sermaye sisteminin iptali için dava açıldı

Döner sermaye sisteminin iptali için dava açıldı

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası tarafından sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan döner sermaye sisteminin iptali istemiyle dava açıldı.

Konuyla ilgili HEP-SEN'in kamuyu aydınlatan açıklaması şöyle:

 

1-Sağlık hizmetleri 39 ayrı unvandaki Sağlık Profesyonellerince müşterek olarak verilen hizmetlerdir. Çalışma koşulları bakımından dünya ortalamasının çok gerisinde fakat dünya ortalamasının çok üzerinde performansla salgına karşı toplum sağlığı savunulmaktadır.

 

2-Sağlık Bakanlığımız tarafından pandemi başlangıcından bu güne dört kez farklı uygulamalar ile ek ödeme verilmiştir. Ek ödemelerin ortak özelliği; belirli bir zümrenin yüksek oranda faydalanmasını sağlayarak diğerleştirilen sağlık profesyonelleri yok sayılmıştır.

 

3-Anayasamızın 10. maddesinde "Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınmaz" ve devlet organları, idare makamları bütün işlemlerde eşitlik ilkesine uygun hareket etmek zorundadır" ilkelerine binaen;

 

4-Hep-Sen ve Sağlık Ordusu-Sen olarak adaletsiz ek ödeme sisteminin iptali için dava süreci başlattığımızı bildirmekteyiz. Takdir Yüce Mahkemelerindir. Dava Ayrıntılarına Ulaşmak İçin Link: https://www.hepsen.org.tr/haberler/ek-odeme-sisteminin-iptali-davasi

 

EK ÖDEME SİSTEMİNİN İPTALİ DAVASI DAVA BİLGİ FORMU

 

Birim Adı: Ankara 9. İdare Mahkemesi

Esas No: 2021/1373 (İdare Dava Dosyası)

Açılış Tarihi: 14/07/2021

Konusu: Kamu Görevlileri Sendikalarına İlişkin İşler (Kamu Görevlileri Sendikalarına İlişkin İşler)

(medikritik.com)