Doktorumuzun burnunu kırdılar

Doktorumuzun burnunu kırdılar

Cengiz Gökçek kadın doğum hastanesinde Doktora şiddet 6 Şubat depreminin yıldönümünde 22.40 civarında acile gelen hasta yakınları olay çıkararak Acil polikliniğinde görevli doktorumuza ve çalışanlara saldırdılar.

 

Edinilen bilgiye göre olay dün gece saat 22.45 sularında gerçekleşti. Hasta Melike Y. Cengiz Gökçek Kadın ve Doğum Hastanesi acil servisine hastalık şikayetleriyle başvurdu. Hekim A.H. G., hastaya giriş kaydı yaptırmasını dile getiriyor. Hasta yakını Kürşat Y. nin ise kimlik yok bakacaksan bak tepkisiyle karşılaşan doktor ben hastaya bakayım ama siz kaydını yaptırın tavsiyesinde bulunuyor. Bu konu üzerine Kürşat Y. hekim A.H. G.’ye fiziki şiddette bulunuyor. Şiddet sonrası hekimin burnu kırılırken, araya giren temizlik personeli N.Y’nin ise dudağı patlıyor. Olaya hemen müdahale eden hastane güvenlik personeli saldırganları etkisiz hale getirerek polise teslim ediyor. Olay sırasında saldırgan ve yakınları hastane girişinde polis ve jandarma mensuplarına küfür ve hakaretlerde bulunuyor. Yaralılar üniversite hastanesinde tedavi altına alınırken, olayın soruşturmasının devam ettiğini, saldırgan Kürşat Y. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kürşat Y’nin kısa bir süre önce denetimli serbestlik ile cezaevinden çıktığı kaydedildi. Sağlık çalışanları bu olayı kınarken, depremin yıl dönümünde böyle bir olayın başlarına gelmesinin son nokta olduğunu dile getiriyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Hepsen Gaziantep şube başkanı Ayşe Kılınç yaptığı açıklamada 

" Şiddetin her türüne karşıyız, Alkollü olarak acile gelen hasta yakınları doktorumuza kafa atarak burnunun kırılmasına neden olmuşlardır , şu anda Hepsen avukatımız doktorumuzla birlikte ifade vermekteler , biz sağlık çalışanlarının huzurla çalışmasını güven ortamında işini yapmasını istiyoruz dedi.

 

Cengiz Gökçek kadın doğum hastanesinde Doktora şiddet    

6 Şubat depreminin yıldönümünde 22.40 civarında acile gelen hasta yakınları olay çıkararak Acil polikliniğinde görevli doktorumuza ve çalışanlara saldırdılar , ilk saldırıda burnu kırılan doktorumuz alnına aldığı darbeler sonrası yere düştü , kavgayı aralamaya çalışan temizlik personeline de şiddet uygulayan hasta yakınları görevliyi de darp ettiler  . Olayların bitmesinden sonra aldığımız bilgilere göre Doktorumuzun bir hastane acil servisinde darp raporu almaya gittiğini öğrendik .Hocamıza ve personellere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu şiddetin bir an önce sona ermesini istiyoruz .Artık yeter, Sağlıkta şiddet sona Ersin. 

 

 



Anahtar Kelimeler: Doktorumuzun burnunu kırdılar