Doktor kardeşler koronavirüs sonucu hayatını kaybetti

Doktor kardeşler koronavirüs sonucu hayatını kaybetti

İzmir'de işyeri hekimliği yapan Dr. Muharrem İdiz'den 20 gün sonra kardeşi Dr. Nuri İdiz de korona nedeniyle yaşamını yitirdi. 54 yaşındaki Dr. Nuri İdiz, 14 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu. Son dönemde nefes almakta güçlük ç

İzmirli işyeri hekimliği yapan Dr. Nuri İdiz 26 Mart'ta rahatsızlanarak eşiyle özel bir hastaneye gitmişti. Ateşi olan Dr. İdiz'in kontrol sırasında ateşi düşmüş ancak nefes darlığı baş göstermişti. Yapılan testleri 1 Nisan'da belli oldu ve pozitif çıkmış, Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Dr. İdiz, aynı gün; daha önceden testleri pozitif çıkan ve bir süredir tedavi gören ağabeyi Dr. Muharrem İdiz'i kaybetmişti. Ağabeyinin vefatına üzülen Dr. Nuri İdiz, 6 Nisan'da fenalaşınca yoğun bakıma alınmıştı.

 

Bu arada Dr. İdiz'in imnün pleazma tedavisi için koronayı yenmiş ve son iki testi negatif çıkmış hastalardan kan bağışı bekleniyordu. Ancak tüm araştırmalara karşın bağışçı bulunamamıştı.

 

Kötü haber bu sabah yakınlarına verildi. Böbrek yetmezliği ve tansiyon hastası olan Dr. Nuri İdiz, hastanede solunum yetmezliği sonrası yaşamını yitirdi. Dr. İdiz'in ağabeyi aynı şekilde işyeri hekimi olan Dr. Muharrem İdiz de 1 Nisan'da koronadan ölmüştü.

 

İşyeri hekimlerinin çok riskli görev yaptığı, çalışanlara bakarken tehlike yaşadığı, fabrika ya da büyük işyerlerinin uyarıları ciddiye almamasının buna neden olduğu belirtildi.(mansetturkiye)