Doç.Dr.Tuncay Yüce Sözü...Biz Sözümüzü Tuttuk.

Doç.Dr.Tuncay Yüce Sözü...Biz Sözümüzü Tuttuk.

Gaziantep'te yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Dua 13 yıldır çocuk sahibi olmak için çabalayan ancak 7 kez gebe kalan kan uyuşmazlığına bağlı su toplaması ve doğum sonrası bebeklerde ölüm gerçekleşen çiftin Gaziantep'te gerçekleştirile

Gaziantep'te yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Dua 13 yıldır çocuk sahibi olmak için çabalayan ancak 7 kez gebe kalan kan uyuşmazlığına bağlı su toplaması ve doğum sonrası bebeklerde ölüm gerçekleşen çiftin Gaziantep'te gerçekleştirilen sıkı takip ve tedaviyle 8.gebelikte annelik sevincini yaşadı.

 

Kan uyuşmazlığı nedeniyle 7 bebeğini kaybeden kadın, 8. bebeğin kanının değiştirilmesiyle sağlıklı bir bebek sahibi oldu.Gaziantep'te Özel bir hastanede Perinatoloji ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Yüce tarafından anne karnında 3 defa kan nakli gerçekleştirilen Aye isimli kız bebek  35. hafta sonunda normal doğum ile dünyaya geldi. Aye ismi verilen bebek 3 kilo ağırlığında dünyaya geldi. 

 


AYE BEBEĞE UZANAN EL

7.kez gebe kalan anne Dua 22 hafta'da benim gibi gebe  bir anne bizi Perinatoloji ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Yüce 'ye yönlendirdi.Anne karnındaki bebeği izlemeye alan Dr.Tuncay Yüce, kan uyuşmazlığı sonucu çocuğumuzun hayatını kaybedebileceğini söyledi. Hemen hastaneye yatırarak bebeğimize anne karnından kan nakli gerçekleştirdi.25.haftasında erken doğum gerçekleşti.Küvöze alınan bebeğimiz 2 gün yaşadı erken doğumdan dolayı 7.bebeğimizi'de kaybettik dedi.

 

GEC KALINMIŞTI

Aile kliniğimize geldiğinde psikolojik olarak çok yıprandığını anlatan Perinatoloji ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Yüce , "Aile ilk geldiğinde 7.gebeligi ve 22 haftalık  hamileydi. Elindeki belgelerde geçmişteki kayıplarıyla ilgili pek detaylı bilgi yoktu.Anne ve bebeği izlemeye aldık ama geç kalınmıştı.Kan uyuşmazlığından dolayı anne karnından bebeğe kan nakli gerçekleştirdik. 25 haftasında erken doğum gerçekleşti. Prameture doğan bebek 2 gün yaşabildi.Kliniğimize daha erken başvurabilseydi anne ve bebeği daha iyi izleyip ona göre tedavi uygulabilirdik dedi.

 

BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Anne Dua 'yı sıkı takip'e aldık.8.kez gebe kalan anneyi ve aileyi ayakta tutmak hemde psikolojiyi sağlamak hiç kolay olmadı. Düzenli takip, sıkı kontrolle hatta ayda bir gerçekleştirilen kontrolleri biz haftada 2 kez gerçekleştirdik.Çok şükür ki takiplerde bir sorun olmadı diyen Dr.Yüce bebek anne karnında büyüdükçe kan hücrelerinin oluşmasıyla kansızlık ortaya çıkmaya başlandı.Anne karnından bebeğin kordon damarına girilerek 22.27 ve 31 haftalarında kan nakillerini gerçekleştirdik.35. hafta sonunda normal doğum ile Aye isimli kız bebeğimizi anne ve babanın kucağına sağlıklı bir şekilde verdik dedi.

 

 

UMUDUMUZU KAYBETMİŞKEN

Suriyeli Baba Muhammed biz umudumuzu kaybetmişken Perinatoloji ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Yüce bize umut oldu.Çok doktora gittiklerini çocuklarının olamayacağını,olsada kan uyuşmazlıgından dolayı sağlıklı olamayacaklarını söylediler. Ben o bebeği sağlıklı bir şekilde sizin kucağınıza vereceğim sözünü bize verdi dedi.

 

TEKRAR BEBEĞİMİZİ KAYBETMEKTEN ÇOK KORKTUM

7 kere bebeğini kaybeden bir anne olarak bu süreçte kaygı ve endişe yaşadığını anlatan Suriyeli anne, "Ben her zaman Allah’a dua ettim ve bebeğin dünyaya geleceği günü ümit ettim. 'Bu hayatta bir kez olsun bebeğimi kucağıma alayım' diye dualar ettim. Ne zamanki bebeğimi kucağıma aldım bir anne olduğumu hissettim. Perinatoloji ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Tuncay Yüce ve ekibine çok teşekkür ederim biz umudumuzu kaybetmişken bizi tekrar "umutlandırdılar" ifadelerini kullandı.(Haber Kemal Kökten)