Doç.Dr. Murat ULUTAŞ Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde...

Doç.Dr. Murat ULUTAŞ Özel Düztepe Yaşam Hastanesi

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Murat ULUTAŞ Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Hasta kabulüne başlamıştır.

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Murat ULUTAŞ  Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Hasta kabulüne başlamıştır.

 


Doç. Dr. Murat Ulutaş

19 Mayıs 1971 yılında Siverek / Şanlıurfa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Siverek'te tamamladı. 1988-1994 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, 1994-2001 yılları arasında aynı üniversitenin Nöroşirurji Kliniği'nde ihtisasını tamamladı. 2001-2002 yılında Gaziantep SSK Hastanesi'nde, 2002-2022 yılları arasında farklı özel hastanelerde görev yaptıktan sonra, 2022 Ocak ayı itibariyle Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde göreve başladı.

 

Doç. Dr. Murat Ulutaş'ın uzmanlık alanları ise Beyin Anevrizması ve Beyin Tümörlerinin Mikrocerrahi Tedavisi. Özellikle anevrizma cerrahisi için geliştirdiği yeni cerrahi teknik, Beyin ve Sinir Cerrahisinin en prestijli dergisinde yayınlanarak Ocak 2021 sayısının kapak konusu oldu.

 

 

Dr.Ulutaş ; Kafatasını açmadan yapılan bu ameliyat yöntemi ile uygun tümör hastalarında da uygulanabilmekte olduğunu söyledi.Özellikle beyin tümörü ve anevrizmaların mikrocerrahi yöntemiyle yapılan cerrahi tedavisiyle oluşan, geniş vaka serisinin tecrübesiyle bu özellikli ameliyatın pratik uygulamasına geçilebildiğine dikkat çekti.Öte taraftan bel fıtığı, boyun fıtığı ve uygun omurilik kanal daralmasının mikrocerrahi yöntemiyle ameliyatları ile hastanın kısa sürede günlük yaşam rutinine dönmesi sağlanabilmektedir.Özel Düztepe Yaşam  Hastane bünyesinde bulunan Üstün teknolojiye sahip cerrahi mikroskop sayesinde ameliyat sırasında tümör ve sınırlarının belirlenmesi, beyin damarları ve damar anomalilerinin açığa çıkarılması sağlanabildiğinden, beyin ve omurga ameliyatlarının güvenli ve etkili yapması daha da kolaylaşmaktadır dedi.Hastanemizin özellikle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin teknik alt yapısı ve tecrübesi beyin ve sinir cerrahisi ameliyatlarının güvenli bir şekilde yapılmasına olanak sağlamaktadır şeklinde açıklamalarda bulundu.