Diz Ağrılarınız Kâbusunuz Olmasın!

Diz Ağrılarınız Kâbusunuz Olmasın!

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanları Op.Dr.Serhan Kanevetci ve Op.Dr.Ekim Sucu herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorun

Defa Life Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanları Op.Dr.Serhan Kanevetci ve Op.Dr.Ekim Sucu herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorunlarından bir tanesi olduğunu söyledi.

 

Dize ağrısı, vücudun diz bölgesinde yırtılmış bir bağ veya yırtılmış kıkırdak gibi bir yaralanmanın sonucu da olabilmektedir. Artrit, gut ve enfeksiyonlar dahil olmak üzere tıbbi durumlar da diz ağrısına neden olabilir. Diz ağrısı, her yaştan insanın etkilenebileceği ve yaygın görülen bir şikayettir. 


Diz Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?


Diz ağrıları için tedavi planı yapılırken öncelikle ağrıya neden olan faktör belirlenmelidir. Sebep her ne olursa olsun şişmanlık sorunu olan hastaların bir diyetisyene yönlendirilmesi ve ideal kilolarına inmeleri sağlanarak eklemlerdeki baskı ortadan kaldırılmalıdır.

Ağrıya neden olan sorunlar için uygulanan tedaviler arasında;


Fizik tedavi ve rehabilitasyon,
Farmakolojik tedavi (İlaç tedavisi),
Enjeksiyonlar,( Kök Hücre Tedavisi)
Cerrahi operasyonlar yer alır.


Tüm bu tedavi yöntemlerinden hangisinin veya hangilerinin uygulanması gerektiğine hekim tarafından yapılacak detaylı araştırmalar ve tanı testlerinin sonucunda karar verilir.