Diş Hekimliğinin Uzmanlığına Doğru Yolculuk

Diş Hekimliğinin Uzmanlığına Doğru Yolculuk

Dt Mehmet Raşit Atik 2022 DUS Yerleştirme Sonucunda Fırat Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı.

 

                  Mardin ilinin Artuklu ilçesinde bulunan Savurkapı  Mahallesinde 1992 yılında dünyaya geldim. İlkokulumu Sakarya İlköğretim Okulunda okudum. Lise eğitimimi Mardin Lisesinde birincilikle (1.) tamamladım. Üniversite eğitimimi 2011-2016 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde ikincilikle(2.) tamamladım. Okul süresince Uzmanlık eğitimimi hep hayal ettim. Lakin Şartlar atanmam yönünde ibreleri gösteriyordu.2016 yılının altıncı (6.)atamasında Iğdır ilinin Karakoyunlu Toplum Sağlığı Merkezine Sağlık Bakanlığı tarafından atamam yapıldı.2017 yılının Mart ayında Güvenlik Soruşturma tamamlanınca işe başladım. Karakoyunlu İlçesinin bütün köy okullarına Ağız ve Diş taraması İlçe sağlık çalışanlarıyla beraber tarafımca tamamladım. 2018 yılında Tuzluca İlçe Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ile beraber bütün köy okullarının Ağız ve Diş Sağlığı taramasını tamamladık. Yine 2018 yılında Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Iğdır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine atamam yapıldı. Bu kurumda yaklaşık 1,5 yıl çalıştıktan sonra 2019 yılında alt bölge tayini ile Sağlık Bakanlığı tarafından  Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne atamam yapıldı. Daha sonra Özel Ağız ve Diş Sağlığı Birimine görevlendirildim.2019 yılının sonuna doğru hayatımı ipek hanımla birleştirme kararı aldım.2020 yılında evliliğimizin meyvesi olan Meryem Efdal dünyaya geldi.

 

 

 

                  Halen aktif olarak görev yaparken tekrar uzmanlık sınavıolan DUS’a hazırlanmaya karar verdim.2019,2020ve 2021 yılında DUS Sınavına girdim .Fakat bir sonuç alamadım. Bu arada hem birimimdeki görevlerimi ifa ediyordum hem de ders çalışıyordum. 2022 yılında tekrar DUS sınavına girdim. Ailem ,Eşim ve Mardin İl Sağlık çalışanları destek olmaya devam ettiler.2022 yılında yapılan DUS sınavı pek umduğum gibi geçmemesine rağmen Sınav sonucu açıklanınca içime bir umut doğdu.2022 DUS Yerleştirme Sonucunda Fırat Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandım. Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu muvafakatla Mardin İl Sağlık Müdürlüğündeki görevimden ayırılıp yakın zamanda Fırat Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalındaki görevime başlayacağım.Bu süreçte;

Öncelikle,

  • Ebeynlerime (Aydın-Türkan) ,Kardeşlerime (Mehmet Halit ve Naciye) ,Eşime (İpek) ve Kızıma (Meryem Efdal),
  • Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Caner TAZEGÜN ’e ve Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarına 
  • Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan EROL ’a ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarına
  • Iğdır Hoşhaber Belediyesi Kayyum Eski Başkanı Hacı Zakir ARI ’ya
  • Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ ’a ve Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarına 
  • Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Selim ÜNVERDİ ’ye
  • Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsa AYDOĞAN ’a
  • Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ramazan DEMİR ’e
  • Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Birim Sorumlusu Hikmet ÖZSABUNCU ’ya ve 
  • Mesai Arkadaşlarıma Teşekkür ederim.

Mehmet Raşit ATİK

Diş Hekimi