Devlet hastanesinden özel hastaneye yönlendiren doktorlar gözaltına alındı

Devlet hastanesinden özel hastaneye yönlendiren doktorlar gözaltına alındı

Mersin Tarsus Devlet Hastanesi’ne gelen hastaları Adana’da bir özel hastaneye yönlendiren hekimin de aralarında bulunduğu 2’si doktor 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir adli soruşturma kapsamında, Tarsus Devlet Hastanesi'nde KBB Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan H.İ.'nin (33), burun ameliyatı için başvuran hastaları Adana ilinde özel bir hastaneye yönlendirdiği ve bu hastaları bahsi geçen özel hastanede ameliyat ederek maddi menfaat sağladığı, bu organizasyon kapsamında söz konusu özel hastanede ameliyatları E.K. (34) isimli başka bir doktorun gerçekleştirdiği yönünde sahte evraklarla tanzim edildiği ve hastaların paraları M.K. (55) isimli bir medikalci aracılığıyla yaptıkları belirlendi.

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tarsus Emniyet Müdürlüğü KOM Büro Amirliği ekibi tarafından operasyon düzenlendi.

İddiaya göre çok sayıda kişinin şikayetçi olduğu olayla ilgili olarak Dr. H.İ., Dr. E.K. ve aracı M.K., "Evrakta sahtecilik, İrtikap, Sağlık Hizmetleri kanununa muhalefet ettikleri" iddiasıyla Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.(Kaynak:sabah.com.tr)