Devlet hastanesinde sağlık skandalı! 2 doktor 1 medikalci tutuklandı.

Devlet hastanesinde sağlık skandalı! 2 doktor 1 medikalci tutuklandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde iddialara göre, hastaları özel hastaneye yönlendirip menfaat sağladıkları belirtilen 2 doktor ve bir medikalci tutuklandı.

 

Mersin'de Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru H.İ., başvuran hastaları Adana'daki özel bir hastaneye yönlendirerek kişisel menfaat sağladığı iddiasıyla Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya tabi tutuldu.

Bu çerçevede Tarsus Emniyet Müdürlüğü KOM Büro Amirliği ekipleri, doktor H.İ. ile birlikte Adana'daki özel hastanede çalışan KBB doktoru E.K. ve parayı aldığı iddia edilen medikalci M.K.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 2'si doktor 3 şüpheli, tutuklanarak Tarsus Cezaevi'ne teslim edildi.


Ne Olmuştu? 
İddiaya göre, Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli kulak burun boğaz doktoru H.İ, hastalarını Adana'daki özel bir hastaneye yönlendirerek kişisel menfaat sağlamış. Soruşturma sonucunda doktor H.İ'nin bu yönlendirmelerle ilgili hesap vermesi bekleniyor. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, olayla ilgili olarak sadece doktor H.İ. değil, aynı zamanda Adana'daki özel hastanede ameliyatlar gerçekleştiren doktor E.K. ve parayı alan iddia edilen medikalci M.K.'yi de gözaltına aldı. Toplamda 2'si doktor 3 şüpheli emniyete götürüldü.