DEPREM BİTTİ ÇİLESİ BİTMEDİ

DEPREM BİTTİ ÇİLESİ BİTMEDİ

Şahinbey ilçesi Saçaklı mahallesindeki vatandaşlar 6 şubat depremi sonrası yıkımına karar verilen Adil Özberk sağlık ocağının yerine yenisinin yapılmamasının mağduriyetini yaşıyor.

 

Şahinbey ilçesi Saçaklı mahallesindeki vatandaşlar 6 şubat depremi sonrası yıkımına karar verilen Adil Özberk sağlık ocağının yerine yenisinin yapılmamasının mağduriyetini yaşıyor. Yaklaşık 40- 50 bin nüfusa hitap eden Adil Özberk sağlık ocağı yıkımdan sonra sahipsiz kaldı, bu yetmiyormuş gibi yıkımın yapıldığı alan da tehlike saçıyor,  kelimenin tam anlamıyla mezbeleliğe ve çöplüğe dönen yıkım alanı o güzergahı kullanan kadınlar ve çocuklar açısından da tehlike saçıyor. Havanın kararmasıyla birlikte yıkımın yapıldığı alanda ve çevresinde ciddi güvenlik problemleri yaşadıklarını belirten saçaklı sakinleri bir an önce yeni yapılacak sağlık ocaklarına kavuşmak istiyor .

 

 

Depremin üstünden 11 ay geçmesine rağmen hiçbir adımın atılmadığı saçaklı mahallesinde  kanser hastaları, gebeler , çocuklar , kronik hastalığı olanlar ilaç yazdırmak ve muayene olmak için kilometrelerce yol gidip çoğu zaman da eli boş dönüyor ya ilacını yazdıramıyor ya da yeterli şekilde ve özende sağlık hizmeti alamıyor. Havaların soğumasıyla birlikte bunun artık bir eziyete dönüştüğünü belirten saçaklı mahallesi sakinleri  Milli Eğitim müdürlüğü ,  Sağlık Müdürlüğü , Şahinbey Belediyesi ve Valiliğin Adil Özberk sağlık ocağına sahip çıkmasını ve bir an önce çözüm üretilmesini bekliyor .

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DEPREM BİTTİ ÇİLESİ BİTMEDİ