Defa Life Hastanesi'nde Yapılan Hastane Afet Planı (HAP) Tatbikatı Tam Not Aldı.

Defa Life Hastanesi

Defa Life Hastanesi 2023 yılı HAP tatbikatı oluşturulan senaryo üzerine gerçekleştirildi. Hastane bünyesinde toplam 65 personel, 1 Acil Hekimi, 1 ambulans ve 3 sivil aracın görev yaptığı tatbikat gerçeği aratmadı.

 

Senaryo gereği 20.10.2023 tarihinde saat 10:30 sıralarında Akkent  Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 30 kişinin çalıştığı  bir inşatta  meydana gelen göçük  sonucu yaralanan vatandaşlar ambulans ve sivil araçlarla hastaneye getirilerek tedavileri yapıldı.
Defa Life Hastanesi Acil Servisine getirilen yaralıların Triyaj alanı oluşturularak, kazazedeler ek bakım alanlarına yönlendirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği rol alan yaralıların makyajları dikkatlerden kaçmadı. 
Hastane yönetiminden oluşan HAP Olay Yönetim Ekibi tarafından inşaat çökmesi  konu alındığı senaryo hazırlanarak gerçekleştirilen tatbikatta, olası kaza sonucunda tespit edilen aksaklıklar ve acil durum sürecinde izlenecek yol  İl Sağlık Müdürlüğü ve Umke gözlemcilerine aktarıldı.
 

 

Defa Life Hastanesi Başhekimi Dr.Selahattin Vural;Tatbikatın öneminden bahsederek, tatbikatın asıl amacının meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda görev alacak ekiplerin en kısa sürede görev yerlerine intikal etmeleri ve varsa eksikliklerin görülmesi ve bunların giderilmesine yönelik işbirliğinin geliştirilmesi, her yıl değişik konularda tatbikatlar yaparak Sivil Savunma Planı ve Hastane Afet Planında (HAP) görevli olan ekip personellerinin daha kısa sürede olay mahaline intikallerinin sağlanması gerektiğini belirtti.”