Defa Life Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Defa Life Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Defa Life Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, halkın bilinçlendirilmesi ve meme kanserine dikkat çekmek adına bir takım etkinlik düzenlendi.


Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde  yapılan etkinlikte  kanserin nedenleri, belirtileri, korunma ve erken teşhis yöntemleri konusunda bilgiler verildi.


Defa Life Genel Cerrahi Doktoru Prof. Dr.Yusuf Yağmur,   Meme kanseri riski bulunan kadınlara önerilerde bulunarak, meme kanseri ile ilgili bilgilendirme mesajlarının yer aldığı broşürler verdi. Misafirlere meme kanseri farkındalık göstergesi olarak pembe kurdele dağıtıldı.
Prof. Dr.Yusuf Yağmur, Meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirtti.

 

"İki yılda bir mamografi çektirin"

Meme kanserinde erken teşhis için kadınlara düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarını, ve mamografi çektirmelerini önerdi.

20 yaş üstü kadınların; ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapması ve iki yılda bir kez doktor kontrolü  yaptırması gerektiğine dikkati çeken Yağmur , 40 yaş üstü kadınların iki yılda bir kez mamografi çektirmelerini önerdi.