Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanları ile iftarda buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanları ile iftarda buluşacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sağlık çalışanları ile iftarda buluşacak. 81 ilden sağlık çalışanlarının davet edildiği iftar programına, sağlık meslek örgütleri çağrılmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sağlık çalışanlarıyla iftar programına katılacak. 81 ilden sağlık çalışanlarının davet edildiği programa, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da katılması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, “Personel Sağlık Çalışanları İftar Programı’na katılım sağlamak amacıyla Ankara iline gönderilmeleri, katılımcıların uçak dahil her türlü ulaşım, yolluk, harcırahlarının kurumları tarafından karşılanması önem arz etmektedir” bilgisi yer aldı.

Programa sağlık meslek örgütlerinin davet edilmediği, sağlık çalışanlarına özel bir davet yapılacağı öğrenildi. Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara Tabip Odası ve Genel Sağlık-İş toplantıya katılmayacak. 

Ankara Tabip Odası Genel Başkanı Muharrem Aytemür, “Bize ulaşan kimse yok. 14 Mart’taki açıklamaların ardından yeni bir açıklama beklemiyoruz” diye konuştu. 
SES Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya da “Her ilden sağlıkçılara davet gönderilmiş. Biz Sağlık Bakanı ile görüşme şansı bulamıyoruz. Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz zor” dedi. 

Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer ise programa davetli olduklarını belirterek, katılımcılara ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Daha önce 28 Nisan olarak planlanan iftar yemeği, Erdoğan’ın programlarının yoğunluğu nedeniyle 21 Nisan’a çekildi.