Çocuk Hastanesi ile Böbrek Nakli Hastanesi açıldı

Çocuk Hastanesi ile Böbrek Nakli Hastanesi açıldı

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi ve Böbrek Nakli Hastanesi’nin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) yapımı tamamlanan Çocuk Hastanesi ile Böbrek Nakli Hastanesi’nin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yapılan hastanelerle ilgili, “Çok güzel, emeği geçenlere şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilen Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi ve Böbrek Nakli Hastanesi’nin açılış töreni yapıldı.

 

 

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenden GAÜN Çocuk Hastanesi bahçesinde kurulan canlı yayın platformuna bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesinde yeni açılan hastaneler hakkında bilgi verdi.

 

Açılış töreninde konuşan Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Milletvekili Bakbak, “Hastane de 31 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 41 yatak kapasiteli yeni doğan ünitesi, 9 yatak kapasiteli kemik iliği nakil yatağı bulunmaktadır. Hematoloji, Onkoloji, İmmünoloji, Çocuk Cerrahi ve Acil bölümleri dahil olmak üzere bir çok bilim dalı yer almaktadır. Böbrek Nakli Hastanesi ise 50 yatak kapasitesine sahip olup; iki ameliyat ünitesi, 6 yoğun bakım yatağı bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının devamında çocukların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini dile getiren Derya Bakbak, “Gaziantep Üniversitesinde açılışı gerçekleştirilen yeni hastanelerimizin bölgemiz ve şehrimiz adına çocuklarımıza şifa olacağına inanıyorum. Gazi şehrim adına sizleri saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

 

Açılış programına; Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özyadın, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Rektör yardımcıları; Prof. Dr. Ayşe Balat, Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Demirel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli, Böbrek Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sacid Çoban, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Çocuk Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr Mehmet Keskin ve Çocuk Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Metin Kılınç, Prof.Dr. Özlem Keskin, Doçent Dr.Sedat Işıkay ile Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Bülent Hayri Özokutan ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te pitbull saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’le ilgili, “Asiye yavrumuzu dün gece Antalya Üniversitesi’ne naklettik. Orada gerekli operasyonlar yapılacak. Şimdi bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Ve ne oluyor, ne gidiyor, ne yapıyorlar; dertleri yok. O yavru orada paramparça oluyor, bu adamlar hala acaba babasını nasıl aldatır, kandırırız bunun gayreti içinde. Kandıramayacak bunların bedelini ödeyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğleden sonra Gaziantep’e geldi. Havalimanında karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsle AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na hareket etti. Güzergahı üzerinde halkı selamlayan Erdoğan, Akkent Kültür Merkezi’nde partililere seslendi. Gaziantep’in düşman işgalinde kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde kente gelmekten mutlu olduğunu belirterek, konuşmasına başlayan Erdoğan, “15 ay sonra yeniden Gaziantepli kardeşlerimle kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyim” dedi.

 

 

‘GENÇLERİMİZİN ANLAMASI GEREK’

 

81 ile eşit davrandıklarını ve 84 milyon vatandaşı kardeş olarak gördüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimize hizmet götürürken asla ayrım yapmadık, yapmıyoruz ancak tarihiyle kahramanlık hikayeleriyle, milli mücadelede öncü rolüyle Gaziantep’in gönlümüzde ayrı bir yeri bulunuyor. Antep ‘Gazi’ unvanı ile müşerref olmuş dünyada ilk ve tek şehirdir. Antep; Ezan ve bayrak uğrunda 6 bin 317 yiğidini toprağa vermiş yürekli bir şehir. Antep; istiklal ve istikbali için ağrı bedel ödemiş cefakar bir şehir. 2002’den beri kutlu davamıza sahip çıkmış, bizimle yol yürümüş vefakar bir şehirdir. Antep’i Gaziantep yapan, bu şehre ruhunu, karakterini, asaletini veren hasletlerin bilinmesi çok önemli. Bir asır önce bu topraklarda yazılan direniş destanını özellikle gençlerimizin anlaması, hafızalarına kazıması gerekiyor” diye konuştu.

 

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEK’

 

Gaziantep’in bir asır önce şanlı direnişle destan yazdığını bugün de ticaret ve üretim başta olmak üzere her alanda tarih yazmaya devam ettiğini dile getiren Erdoğan, “Vatanımızın tepesinde işgal bulutları dolaştığı dönemde Gaziantep mücadelesiyle nasıl umut aşıladıysa üreterek çalışarak ekonomiye katkı sağlayarak ülkemize örnek oluyor. Gaziantep’in yatırımda, istihdamda, üretimde, ihracatta bütünüyle inşallah büyümede Türkiye’de örnek olmaya devam edeceğine inanıyorum. Yardımseverlikte, mazlum ve mağdurda ensar olmakta gösterdiği başarı her türlü takdirin üzerindedir. Son 2 yıldır salgın döneminde Gaziantep başarısıyla bizim ve milletimizin gurur kaynağı oldu” dedi.

 

‘EYVALLAH ETMEDİK’

 

Gaziantep’e 15 ay önce 26 Eylül 2020 tarihinde gelerek 300 fabrikanın açılışını yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

 

“Salgın nedeniyle belirsizlik hüküm sürerken Gaziantep’te yatırım bedeli 15 milyar lirayı bulan 300 yeni fabrika açılışı yaptık. Çoğunluğu 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan yatırımlarla 45 bin vatandaşımıza doğrudan, 100 bin insanımıza dolaylı istihdam imkanı sağladık. Bu süreçte ülkemizin dört bir köşesinde yeni yatırımları hayata geçirdik. Böylece şartlar ne olursa olsun yatırım, üretim, istihdam, ihracattan taviz vermeyeceğimizi dünyaya gösterdik. Tüm dünyayla birlikte ülkemizde salgın sıkıntıları yoğun şekilde hissediliyordu. Birçok ülkede ekonomi durmuş, kepenkler inmiş, insanlar evlere hapsolmuş, seyahat yasakları ve sokağa çıkma kısıtlamaları sıradanlaşmıştı. Ciddi belirsiz, ümitsizlik ve karamsarlık hakimdi, millet tüm bu sorunlarla uğraşırken muhalefet yangına kürekle gidiyor, milletin derdiyle dertlenmek yerine istismar peşinde koşuyordu. Yandık, bittik, öldük diyerek insanımızın, girişimcimizin, çalışanımızın moralini bozmaya çalıştılar. Tam kapanma çağrıları altında ekonomiyi adeta kontak kapamaya zorladılar. Haritada yerini bilmedikleri ülkeleri örnek göstererek salgınla mücadeleyi sekteye uğratmaya kalktılar. Hükümetle dayanışma sergilemek yerine yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme siyaseti yaptılar. Her fırsatı ülkeyi kötülemek, Türkiye’yi yurt dışındaki odaklara şikayet etmek için kullandılar. Büyükelçilere mektuplar yazdılar. Ne işiniz var büyükelçilerle? Siz ne yaptınız? Belediyeleriniz ne yapıyor? Onu bir millete anlatın. Ortada bir şey yok, kanalizasyonlar her yeri götürüyor. Ağızlarını her açtıklarında hayırlı söz söylemek yerine tüccarı, bürokratı, hakimi, savcıyı, iş adamını, memuru, polisi tehdit eden bir genel başkan var. Türkiye’ye Türkiye’nin üretim altyapısına, bu milletin dirayetine güvenmek yerine çareyi 3-5 kendini bilmezin hezeyanlarında ya da otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinde aradılar, onlardan medet umdular. Biz ise 2013 Haziran’ında IMF defterini kapattık. 23,5 milyar dolar borcu biz ödedik. Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar banka rezervi vardı. Şimdi 120 milyar dorlara dayandık. Biz buyuz. Yönettikleri şehirlerde beceriksizliklerini burada saymıyorum bile. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bunlara eyvallah etmedik. Kendi çapsızlıklarını örtmek için felaket tellallığı yapanlara kulak asmadık. Sağlık altyapısını etkin kullanarak esnek ve özgün modelle süreci başarıyla yönettik.”

 

Haberin Devamı

 

Türkiye’nin salgın sürecinde yeni sağlık tesisleri yaparak hizmete açtığını hatırlatan Erdoğan, “Bey Kemal hala şehir hastanesi nedir bilmiyor. Bize, ‘Bunun bütçede yerini göster’ diyor. Sen ne anlarsın bütçeden, bütçe kalemlerinden? ‘Merkez Bankası bağımsız değil’ diyordu ve oraya gitti. Bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Bu kurum sana brifing veriyor, sen bu bilgileri medyayla paylaşıyorsun. Sende bu noktada haysiyet yok. TÜİK’e gitmek istedi. TÜİK, burada cevap verdi. ‘Siz Merkez Bankası’nda imtihanı kaybettiniz’ dedi. ‘Siz yazılı sorun, biz yazılı cevap veririz’ dedi. Çılgına döndü, daha sen çok çılgına döneceksin. Çünkü dürüst değilsin, siyasi ahlaktan yoksunsun, ‘etik’ diye bir şey yok. Kararlı adımlarla yürüyoruz” dedi.

 

‘ASİYE’ AÇIKLAMASI: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

 

Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş’i hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köpek sahiplerinin bedel ödeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

 

“Burada bir olay var. 4 yaşındaki Asiye yavrumuzu maalesef bu Pitbull köpekleri adeta parçalama noktasına geldi. Tabi biz hayvan severler noktasında bir yasal düzenleme yapalım, dedik ve yaptık. Şimdi tabi bu yasal düzenlemeyle ortaya bir de bedel çıkıyor. Asiye yavrumuz dün gece kendisini biz ambulans uçakla buradan çok değerli Ömer Özkan beyin hastanesine Antalya Üniversitesi’ne naklettik. Orada gerekli operasyonlar kendisine yapılacak. Tabi ilginç olan bin şey var. Şimdi bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Ve ne oluyor, ne gidiyor, ne yapıyorlar; dertleri yok. O yavru orada paramparça oluyor, bu adamlar hala acaba babasını nasıl aldatır, kandırırız bunun gayreti içinde. Kandıramayacak bunların bedelini ödeyeceksiniz. Biz de anneyi de babayı da yavruyu da inşallah elimizden gelen tüm hassasiyetle en ideal şekilde alanında ülkemizde, dünyada parmakla gösterilen doktorlarımızla inşallah tedavisini yaptıracağız. Hep birlikte dua edelim Asiye yavrumuzu kurtarmış olalım. Babasını da kapıcı olarak çalıştığı o yerden alıyoruz, onu da inşallah çok ideal yere çalışmak üzere sevk ediyoruz, Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen vatandaşımıza ‘Nerede bu devlet’ dedirtmedik, dedirtmeyeceğiz.”

 

Pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da devreye girdi. Asiye, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Asiye’nin tedavisini Türkiye’nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi sürdürecek. Asiye’yi karşılayan Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, minik kızın kendisine “Eve gitmek istiyorum” diye seslenmesi üzerine, gülümseyerek “Tedavilerinin tamamlanmasının ardından elbette eve gideceksin” diye yanıt verdi. Öte yandan Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, “Şu anda işimden kovuldum. Isıran köpekler patronumun köpekleri olduğu için evimden de taşınacağım. İnşallah kızım sağlığına bir an önce kavuşur. Devletime güveniyorum’’ dedi.

 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık’ta iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. İlk müdahalenin ardından Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Ateş, Gaziantep’teki özel bir hastaneye sevk edilmişti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ateş’in tedavisini Türkiye’nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın üstlenmesini istedi. Koca’nın talimatı üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hazırlık yapıldı.

 

DOKU NAKLİ YAPILACAK

 

Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep’ten Antalya Havalimanı’na getirilen minik Asiye, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Hava ambulansı saat 03.00 sıralarında Antalya’ya indi. Ambulanstan alınan küçük Asiye Ateş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı. Asiye Ateş’in genel durumunun iyi olduğu, yoğun bakım ünitesinde takibinin yapıldığı ve doku nakli yapılacağı kaydedildi.

 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından takip edilen Asiye’nin doku nakli ameliyatının, önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı belirtildi.

 

‘TEK İSTEĞİM KIZIMIN İYİLEŞMESİ’

 

Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, tek isteğinin Asiye’nin sağlığına kavuşup, eski günlerine dönmesi olduğunu ifade ederek, ‘’Olay günü oradaydım. Kat temizliğindeydim. Sitenin kapıcısıyım. Temizlik yaptığım için duymadım. Ben aşağıya indiğimde eşim ve orada çocuğumu kurtaran kişiler, çocuğumu hastaneye getirmişler. Çocuğumun hayati tehlikesi devam ediyor. Çok üzücü bir olay, konuşamıyorum. Dizlerim kırıldı. Bir çocuğum var. Eşimin çocuğu olmama ihtimali de çok yüksek. Benim tek isteğim adaletin yerinin bulmasıdır. Asiye’nin sağ salim çıkması. Asiye için daha iyi bir yüz nakli yapılması için daha iyi okullarda okumasını istiyorum. Ne yapılacaksa Asiye için istiyorum. Şu anda işimden kovuldum. Isıran köpekler patronumun köpekleri olduğu için evimden de taşınacağım. İnşallah kızım sağlığına bir an önce kavuşur. Devletime güveniyorum’’ dedi.

 

“UZUV KAYBI OLMAYACAK”

 

Asiye’nin ameliyatını gerçekleştiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Operatör Doktoru, ameliyatın oldukça zorlu olduğunu ve 6 saat sürdüğünü belirti. Asiye’de herhangi bir uzuv kaybının söz konusu olmayacağını ancak şu anda yüz felci muayenesi ve ses işitmesini yapamadıklarını belirterek, ‘’Hasta ilk geldiğinde durumu çok kötüydü. Bilinci kapalı ve entübe şekildeydi. Bize geldiğinde başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Sağ kulak bölgesi, sağ yanak bölgesi, solda ense bölgesinde kemiği kopmuş şekildeydi. Yine saç derisini tamamen koparmış şekildeydi. Kopan dokuların hepsini yerine diktik. Gün geçtikçe daha iyiye gidecek.

 

“Tek sıkıntımız beyin bölümü açıkta olduğu için enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik veriyoruz. Enfeksiyon kapmazsa herhangi bir sıkıntımız kalmayacak. Bu risk dolayısıyla yoğun bir şekilde takip etmekteyiz. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık olarak 6 saat sürdü. Damarları, sinir dokularını, koparılan saç derilerini diktik. Herhangi bir uzuv kaybı söz konusu olmayacak ancak çocuk hasta olduğu için şu anda yüz felci muayenesini ve ses işitmesini yapamıyoruz’’ diye konuştu.

 

‘GENEL DURUMU ORTA-İYİ DÜZEYDE’

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Antalya’da tedaviye alınan Asiye Ateş’in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Çete, “Hastamız saat 03.00 civarında yoğun bakım ünitesine kabul edildi. Şu anda uyuyor, birazdan annesini yanına alacağız. Genel durumu orta-iyi düzeyde. Hayati bulguları stabil. Kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. İlk müdahalesi Gaziantep’te başarılı şekilde yapılmış, hastanemize ileri tedavi amacıyla nakledildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa zamanda, tahminen 1-2 gün içinde, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli planlanıyor. Hastamız bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Sağlık Bakanımız tarafından da yakinen takip edilmektedir” dedi.

 

Haberin Devamı

 

ASİYE ‘EVE GİTMEK İSTİYORUM’ DEDİ

 

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş’i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti. Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Çete’ye “Eve gitmek istiyorum” dedi.

 

Gülümseyerek yanıt veren Prof. Dr. Çete de “Tedavilerinin tamamlanmasının ardından elbette eve gideceksin” diye konuştu.

 

Asiye’yi ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yapan Başhekim Çete, “Annesi yanındaydı. Geldiğindeki durumuna göre bugün biraz daha iyi. Ağız yoluyla beslenmesi yapılıyor. Bu da iyi bir durum; hem genel sağlık durumu hem moral açısından artı sağlıyor. Eve gitmek istediğini söyledi bana. Onu çok iyi anlıyorum, minik bir çocuk, eve gitmek isteyecektir. Tedavileri tamamlandıktan sonra minik Asiye sağlıklı bir şekilde evine gidebilir. Pazartesi veya salı günü Prof. Dr. Ömer Özkan’ın muayenesinin ardından doku nakli süreci başlayacak” dedi.