CHP Gaziantep’te, ‘’Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’’ kim olacak?

CHP Gaziantep’te, ‘’Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’’ kim olacak?

Parti Meclisi Toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Uzm. Dr. Muzaffer Ertürk’ün aday gösterileceği öğrenildi.

 

CHP Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda yaşanan krizi gündeme taşımıştık. Geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi Toplantısında Gaziantep Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanması beklenirken, adaylık için adı geçen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün isteksizliği nedeniyle karar çıkmamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de adı geçen Sarıgül’ün Gaziantep ile ilgili tutumu sonrası Gaziantep’te gözler o isme çevrildi.

 

İKNA EDİLDİ…

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konuşulan isimlerden Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Muzaffer Ertürk ile görüşmelerin tamamlandığını öğrenildi. Daha önce adaylık konusunda çekinceleri olan Ertürk’e bir takım güvenceler verildiği ve ikna edildiği öğrenildi.

 

ŞEHİTKAMİL’DE NESANIR VE YILMAZ, ŞAHİNBEY’DE BEREKETOĞLU ÖNE ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkan Adayının yanı sıra CHP’de Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkan Adayları da netleşiyor. Edinilen bilgilere göre, Şehitkamil Belediye Başkan Adaylığı için Hasan Nesanır ile Umut Yılmaz isimleri öne çıktı. Şahinbey Belediye Başkanlığı için ise aday adaylık başvurusunda bulunan Arkın Bereketoğlu ismi öne çıkıyor.

 

PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

Geçtiğimiz gün toplanan CHP Parti Meclisinde İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları belirlenmişti. 31 Ocak Çarşamba (bugün) akşam saatlerde yapılması beklenen Parti Meclisi Toplantısında Gaziantep’in konuşulması, Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi bekleniyor.(gaziantepdogus.com)

 

MUZAFFER ERTÜRK KİMDİR?

İlk Orta ve liseyi Gaziantep’te okudu. 1990 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak 1990 - 1992 yılları arasında Muş ilinin Bulanık ilçesinde ve Çanakkale'nin Çan ilçesinde mecburi hizmetini yapmıştır. 1993 - 1998 yılları arasında Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları uzmanlığını yapan ERTÜRK 1998-2001 yılları arasında Gastroenteroloji yan dal uzmanlığı yapmıştır.