CAN kurtarmaya giderken canlarından oldular!

CAN kurtarmaya giderken canlarından oldular!

CAN kurtarmaya giderken canlarından oldular,sessiz sedasız toprağa gömüldüler, ciğerlerimiz yandı, onları hiç unutmadık, hiç unutmayacağız.

CAN kurtarmaya giderken canlarından oldular,sessiz sedasız toprağa gömüldüler, ciğerlerimiz yandı, onları hiç unutmadık, hiç unutmayacağız. Sizler de unutmayın, bu genç yaşta kara toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin haklarını verin, onlar bizim için, sizin için ŞEHİT oldular, görevleri başında hayatlarını kaybettiler.

 

 

Ufuk Karataşlı

 

Kahramanmaraş’ta hasta taşıyan ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ambulans şoförü öldü, 2’si sağlık personeli 5 kişi yaralandı.

 

 

Kaza, 20 Temmuz saat 19.15 sıralarında merkez Onikişubat ilçesinin İşbilir Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre hasta taşıyan Ufuk Karataşlı yönetimindeki 46 AAV 454 plakalı ambulans ile E.D. yönetimindeki 27 Y 6014 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 3’ü sağlık personeli 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

 

 

Ambulanslarla en yakın hastanelere götürülen yaralılardan ambulans şoförü Ufuk Karataşlı doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan kazayla ilgili paylaşım yaptı. Koca, paylaşımda şöyle dedi:

 

“Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliğine ait bir ambulansımız hasta nakli sırasında kaza yaptı. Ağır yaralanan sürücümüz yetiştirildiği hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2si sağlık personeli, 5 kişinin tedavisi sürüyor. Allah benzer acı yaşatmasın.”

 

 

Ufuk Karataşlı'nın babası diyaliz hastası ve evi geçindiren tek kişiydi. Resmi tören bile yapılmadı. Emniyet kemeri takılı olmadığı için şehit kabul edilmedi.

 

 

İlknur Bedir

 

GAZİANTEP’te, bir kişinin öldüğü trafik kazasında yaralanan 2 kişiye müdahale ederken, başka bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan sağlık görevlisi İlknur Bedir, 11 gündür yoğun bakımda devam eden yaşam savaşının ardından hayatını kaybetmişti.

 

 

Sağlıkçı Şehit İlknur Bedir’in Adı Yaşayacak

 

Trafik kazasında yaralanan vatandaşlarımıza müdahale ederken başka bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra yaşamını yitiren acil sağlık görevlimiz İlknur Bedir’in adı, görev yaptığı acil sağlık hizmetleri istasyonuna verildi.

 

İlknur Bedir’in görev yaptığı Düztepe Mahallesi’ndeki acil sağlık hizmetleri istasyonunda düzenlenen törene Vali Ali Yerlikaya,  Şahinbey ilçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, İlknur Bedir’in babası İbrahim Tiryaki, eşi Hüseyin Bedir ile mesai arkadaşları ve sağlık çalışanları katıldı.

 

 

Vali Yerlikaya konuşmasında¸”80 milyonun üzerindeki sorumluluğu ve vebali üzerimizden alıp buradan bismillah diyerek çıkan İlknur kardeşimizin adı bugün bu istasyona veriliyor.

 

Burada İlknur Bedir kardeşimiz mesai arkadaşlarıyla beraber yaz, kış mevsimi demeden, gece gündüz demeden, görev aşkı ve görev bilinciyle Allah rızası için bir cana kurtarıcı olmak yardım etmek amacıyla görevini yaptı. Maalesef elim bir kaza sonucu yaralandı ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Şehidimiz İlknur Bedir’e Allah’tan rahmet ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum.” Dedi.

 

Şehit İlknur Bedir’in adının, kentte açılacak bir anaokuluna verileceğini de ifade eden Vali Yerlikaya daha sonra şehitlik beratını İlknur Bedir’in babası İbrahim Tiryaki ve eşi Hüseyin Bedir’e verdi.

 

 

Esma Başkurt

 

İzmir’in Aliağa ilçesinde 30 Nisan’da, Hazal Meral idaresindeki 35 HA 318 plakalı ambulans, Aliağa ilçesi İzmir-Çanakkale kara yolu Çaltılıdere Mahallesi’nde aynı yönde giden F.A. yönetimindeki 22 KF 290 plakalı TIR’ çarpmış, kazada, paramedik Esma Başkurt hayatını kaybetmiş, 2 sağlık çalışanı yaralanmıştı.

 

 

Afrin şehidi Burak Tatar

 

Afrin’de askerlerin yaralarını sararken şehit olan Burak Tatar, ‘Arabamı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayın’ demişti. Ailesi de otomobili satıp, vasiyetini yerine getirdi.

 

Vatan evladıBurak Tatar (23), Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeliydi. Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görevlendirildi. Tatar, Nisan 2018’de askerlerin yaralarını sararken teröristlerin tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucu şehadete erdi. Meslek hayatına Nusaybin’de PKK’nın açtığı hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlarda gönüllü olarak görev almakla başlayan Burak Tatar, gerçek bir vatanseverdi. Sınır ötesi görev çıkmayınca arkadaşının adını silip kendi adını yazarak Suriye’ye gitmişti.

 

 

Şehitten geriye arabasıyla çektirdiği bu fotoğraf kaldı. İşte o otomobil, vasiyeti üzerine şehit çocuklarına bağışlandı.

 

“ŞEHİT OLACAĞIM ANNE’

 

Afrin’e giderken annesi Hülya Tatar’a, “Şehit olarak geleceğim” demişti. Burak Tatar, şehit olduğu günün sabahında yine annesini arayarak, “Ana şehit olursam, tek mal varlığım olan arabamı şehit çocukları ve gazilerin ihtiyaçları için Mehmetçik Vakfı’na bağışlayın” diyerek vasiyetini bildirmişti. Ardından Burak’ın şehit haberi geldi. Şehit ailesi de vasiyeti yerine getirdi. Hülya-Yahya Tatar çifti, oğullarının şehit olmadan önce gözü gibi baktığı arabasını satarak, gelirini Mehmetçik Vakfı’na verdi. Vakıf da yapılan bağışın ardından şehit ailesine şilt ve berat takdim etti.

 

Tatar çifti, “Şehit oğlumuzun vasiyeti birçok çocuğa ilaç olacak” dedi.

 

 

Sınıra gidiyordu! Paramedik Büşra BOYACI Şehit Oldu!

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı harekâtında görevli olarak sınıra giden 112 Acil Sağlık ekibinin içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu paramedik Büşra Boyacı (22) hayatını kaybetti, araçta bulunan diğer sağlık görevlisi ise yaralandı.

 

 

Kars Sağlık Şehitlerine Ağladı

Sağlık şehitleri için tören düzenlendi...

 

Kars’ta Susuz’dan Harakani Devlet hastanesi’ne hasta taşıyan ambulans ile özel otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden iki sağlık çalışanı için hastane önünde tören düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende Giresunlu şehit Emre Mert’in teyzesi Fatma Tuncay’ın feryatları yürek dağladı.

 

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne 400 metre mesafede meydana gelen trafik kazasında Giresunlu Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Emre Mert (22) ile Susuzlu Ambulans şoförü Selçuk Uray (27) hayatını kaybetmişti. İki sağlık çalışanı için Harakani Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi.

 

 

Ambulansla kamyon çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

 

Biri asker iki yaralıyı hastaneye yetiştirmeye çalışan kadın ambulans şoförü kamyonun altına girdi.

 

ADANA’nın Tufanbeyli İlçesi’nde devrilen askeri araçta yaralanan eri alıp, hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans, kamyonla çarpıştı. Kazada kadın ambulans şoförü 21 yaşındaki Aliye Akar ve 75 yaşındaki İbrahim Atar yaşamını yitirirken, hasta askerle birlikte 4 kişi de yaralandı.

 

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Kozan İlçesi Hakkıbeyli Köyü yakınlarında meydana geldi. Acil Tıp Teknikeri (ATT) Aliye Akar yönetimindeki Adana İl Sağlık Müdürlüğü 122 Ambulansı, Tufanbeyli İlçesi’nde devrilen askeri araçta yaralanan er 20 yaşındaki Alim Batmakçı ile başka bir bölgede yüksekten düşen İbrahim Atar’a olay yerinde ilk müdahaleyi yapıp ambulansa aldı. Yaralıları Adana’daki hastanelere yetiştirmeye çalışan ambulans şoförü Aliye Akar, Hakkıbeyli Köyü Handeresi mevkiinde karşı yönden gelen İbrahim Çekiç yönetimindeki plakası belirlenemeyen sebze yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada Aliye Akar ile hastalardan İbrahim Atar olay yerinde hayatını kaybederken, er Alim Batmakçı, Acil Tıp Teknikerleri 21 yaşındaki Fatma Ünaldı, 22 yaşındaki Aynur Otağ ile kamyon şoförü İbrahim Çekiç yaralandı. Yaralılar Adana’daki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

 

Ambulans Kazası ! Bir Meslektaşımız Şehit Oldu

 

Diyarbakır’da 112 Ambulansının devrilmesi sonucu 1 Paramedik Şehit Oldu,2 Kişi Yaralandı.

 

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden Diyarbakır Merkeze hasta sevkinden dönen 112 Ambulansı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yapmıştır, kazada meslektaşımız  Paramedik Duygu Duman (21) olay yerinde hayatını kaybetti,Ambulans Sürücü Fırat ÇELİK ve  ATT.Gülen DEMİROĞLU (21) ağır yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen Ambulanslar ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Kazada şehit olan Prm.Duygu DUMAN’ın vefat haberini alan yakınları ve meslektaşları yasa boğuldu.

 

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde geçen 19 Aralık günü meydana gelen ve acil tıp teknisyeni 21 yaşındaki Duygu Duman’ın yaşamını yitirdiği ambulans kazasının soruşturması tamamlandı. Kazada yaralanan diğer hemşire Gülcan Demiroğlu, ambulansın eski olduğunu, emniyet kemeri bulunmadığını ve kazadan 2- 3 gün önce bu durumu başhekime bildirdiklerini iddia etti.