Çağdaş Yaşam'a çok büyük destek

Çağdaş Yaşam

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 1989 yılında başta eğitim, kadın, çocuk hakları, çevre ve cumhuriyetimizin kazanımları olmak üzere demokrasi, insan hakları ve hukuk ihlallerinde sivil toplum lehine yönetenler üzerinde baskı unsuru ol

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 1989 yılında başta eğitim, kadın, çocuk hakları, çevre ve cumhuriyetimizin kazanımları olmak üzere demokrasi, insan hakları ve hukuk ihlallerinde sivil toplum lehine yönetenler üzerinde baskı unsuru olmak üzere Türkan Saylan’ın içinde yer aldığı bir grup aydın tarafından kuruldu.

 

Dernek Başkanı Dr. Gönül Çakmak: Gaziantep şubemizde öncelikle kız öğrencilere eğitim desteği vererek çağdaş birey üzerinden çağdaş toplum yaratılmasına hizmet için gönüllüler tarafından 2011 yılında açıldı. Bugün destek olduğumuz öğrenci sayısı 217 dir. Burada toplanmamıza vesile olan olay bu 10 yıl içinde yapılan bağıştır. Bağışcımız Mahmut Özpekmezci Velic iş hanındaki 33 dükkanının kirasını Gaziantep ve çevresindeki kız öğrencilere burs verilmek üzere bağışlamıştır. Bu bağış pek çok öğrencinin eğitim alıp Atatürk’ün hedeflediği çağdaş Türkiye’nin yaratılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu nedenle bağışcımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bağışın yapılması sırasında desteklerini esirgemeyen Macide Özpekmezciye ayrıca teşekkür ederiz. Derneğimizin diğer bağışcılarını anmadan geçemeyeceğim. 2017 yılında sayın Kemal Küçükcan dernek binasının tapuda kullanım hakkını karşılıksız vermiştir. Aynı zamanda elektrik, su, yakıt giderlerini karşılamaktadır. Oğlu Korkut Küçükcan adına 10 öğrenci bursu vermektedir. Bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Derneğe Müzeyyen Tekin  evini, Emel Azezli yine evini. Ökkeş Yükselici İslahiye’deki arazisini bağışlamıştır.

 

Çakmak: ''Mahmut Özpekmezci gibi yüce gönüllü bağışcılarımız olduğu sürece Atatürk'ün hedeflediği çağdaş Türkiye yolunda yetişen kızlarımız ülkemizi hakkettiği aydınlık ve refaha ulaştıracaktır. Teşekkürler.'' dedi

 

 

 

Bu konuşmalardan sonra dernek başkanı Dr. Gönül Çakmak, Mahmut Özpekmezci'ye, dernek 2. başkanı Melek İrmikçi desteklerinden dolayı Macide Özpekmezci’ye plaketini sundu.