Bu yol buraya olur mu?

Bu yol buraya olur mu?

Gaziantep Üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde rektörlük, çocuk hastanesi ve ana bina yanındaki otoparktan çift şerit yol geçirmeye karar verdi.

 

 

GAÜN Çocuk Hastanesi yanı, tüp geçit altından geçmesi planlanan yolun olumsuz yan etkileri olacaktır.

 

Bunun olası yan etkileri;

 

1. Çocuk Hastanesinde yatan hasta ve yakınlarının hemen kapı önünden geçen yol nedeni ile hayatları tehlikeye atılmaktadır, yol hayata geçer geçmez çok sayıda kaza olacaktır, bunun engellenmesi mümkün değildir.

 

2. Yol ana bina ile Çocuk Hastanesi tüp geçitin kolonlarının hemen dibinde yer almaktadır, bu tüp geçitin kaza riski altında olması demektir.

 

3. Yetersiz olan çalışan otoparkı ortadan kaldırılmaktadır.

 

4. Karataş bölgesine giden yoğun bir trafiğin maalesef hastane içinden geçirmek hiç kimseye fayda vermeyecek, acil hastaları taşıyan ambulansları engelleyecek, hastaların hayatını daha da riske atacaktır. Bu alanın yoğun araç trafiğinden arındırılması gerekirken, gidiş-geliş yolu, kavşağın her alanına park yapılması engellenmezken bu yolun yapılması mevcut karışıklığı arttıracaktır.

 

5. Yoğun trafik nedeni ile çevre ve gürültü kirliliği olacaktır.

 

6. Çocuk Hastanesi ile ana bina arası çalışanlar zemin kattan iletişimi buradan sağlamaktadır, bu nedenle yoğun yaya trafiği varlığında bu yolun işlemesi mümkün değildir.

 

7. Oksijen tanklarının yanından geçen bir yol patlama riski oluşturacaktır.

 

 



Anahtar Kelimeler: buraya ?