BOSSAN HOSPITAL RADYASYON ONKOLOJİSİ FAALİYETE GEÇTİ

BOSSAN HOSPITAL RADYASYON ONKOLOJİSİ FAALİYETE GEÇTİ

Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi, Doç. Dr. Ahmet DİRİER önderliğinde alanlarında uzman ekibiyle hasta kabülüne başladı.


Bossan'da ekibindeki sağlık fizikçisi ve radyoterapi teknikerleri ile hastaların radyoterapi planları ve tedavileri özenle yapılmaktadır. Hastanedeki son teknoloji Elekta Versa HD cihazı ile hastalara Radyoterapi verilmekte ve bu cihaz ile bilgisayarlı planlama sistemleri ile tüm hastalara IMRT denen yoğunluk ayarlı radyoterapi, IGRT yani görüntü klavuzluğunda radyoterapi verilmektedir.


Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi doktoru Doç. Dr. Ahmet DİRİER radyoterapi hakkında şu tanımlamaları yaptı; “Radyoterapi yani ışın tedavisi kısaca kanser hücrelerinin yüksek doz radyasyonla ile öldürülmesi yöntemidir. Radyoterapi bazen tek başına bazen kemoterapi (ilaç tedavisi) ile birlikte verilir. Radyoterapi bazen de ameliyattan sonra hastalığın tekrar etme riskini azaltmak için verilir.” Dedi.


Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi’nde tedavide kullanılan son teknoloji Elekta Versa HD cihazı ile radyoterapinin nasıl uygulandığına da değinen Doç. Dr. Ahmet DİRİER uygulama hakkında şunları söyledi; “Radyoterapi, günlük seanslar şeklinde verilen bir tedavi şeklidir. Hastalığın durumu, tedavinin amacı, diğer tedavi yöntemleri ile birlikte verilip verilmemesine göre 1 seans ile 40 seans arasında değişen tedaviler vardır. Cihaza entegre tomografi ile hedef bölge görülerek tam doğru tedavi yapılmakta, ayrıca bu sayede yan etkiler azalmaktadır.”  dedi.


Özel Bossan Hospital, Radyasyon Onkolojisi ve alanlarında uzman hekimleriyle Gaziantep’e kazandırılan bölgenin en büyük özel hastanelerinden biri olma özelliğine sahip olmakta ve açıldığı günden bu yana tüm branşlarda görev yapan uzman doktorları ile sağlıkta güvenin adresi olmaya devam etmektedir.