Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı: İsrail'in Hastaneleri Vurması Savaş Suçudur

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı: İsrail

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısını kınayarak, sağlık kuruluşlarının vurulmasının savaş suçu olduğunu belirtti.

 

Doğruyol; İsrail’in Gazze saldırısında kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, binlerce masum sivilin hayatını kaybetmesi ve dün Gazze Şeridi'nde bir hastaneye yapılan korkunç saldırıda en az 500 canın hayatını kaybetmesi savaş değil katliamdır.
İsrail, destekçisi ABD ve İsrail’e destek olan tüm ülkelerin ve özellikle hiçbir yaptırım uygulamayan, vahşete sessiz kalan Arap ülkelerinin ellerinde kan vardır.
Bütün dünyanın gözü önünde, İsrail Filistin adına savaşan silahlı guruplar ve siviller arasında hiçbir ayrım yapmadan sürdürdüğü saldırılar insanlık dışı şiddet, savaş suçudur.
Yapılan saldırılar ne uluslararası hukukla nede insanlıkla bağdaşmamaktadır.
Yaşanan vahşeti kınamak, kızmak, üzülmek çözüm değildir.
İş işten geçmeden yaşanan vahşetin sonlandırılması için İsrail’e yaptırımlar uygulanmalı, bölgede huzurun sağlanması için, uluslar arası kuruluşlar ve kamuoyu üzerine düşen insani sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir.