Bir güzel insan: Doktor Vakıf Orhan

Bir güzel insan: Doktor Vakıf Orhan

Dr. Yalçın Mahsereci; Makamın cennet-i Ali, mezarın pürnur olsun. Beni seninle tanıştıran Rabbime şükürler olsun!

 

2002 yılı Türk Tabipler Birliği oda seçimleri öncesiydi. İyi ve güzel insanlardan oluşan çok güzel bir liste oluşturuyorduk. Araştırmalarım daha önce tıp camiasından tanıdığım ama hiç tanışmadığım bir doktoru işaret ediyordu Doktor Vakıf Orhan... Ziyaretine gittim. O da beni ilk defa görüyordu. Daha ilk görüşte gülen gözleri, samimi yüzü, babacan tavrı ile beni hemen etkiledi. Net ve özet bir şekilde çalışmamızı aktardıktan sonra ekipte kimler olduğunu sordu. Sıraladım. "Senin akıllı biri olduğunu biliyordum. Ama bu kadar güzel insanı ikna edip, tek listede toplayabilmene şaşırdım," dedi. Davetimi kabul etti ve sonrasında başkan "kim olacak?" dedi. Dikkatinizi çekmek isterim, önce daveti kabul etti. Yani baş önemli değildi, ekibe bayıldı. Ekibin lokomotifi olduğum ve herkes beni başkan adayı olarak gördüğü halde, "sizin olduğunuz yerde başkanlık kimseye düşmez, abi"dedim. Bu söze çok memnun oldu, yüzü kızardı, duygulandı. "Arkadaşlar da aynı düşüncede mi?"dedi. Kimsenin haberinin olmadığını, yakışanın bu olduğunu söyledim. Neden? Çünkü, O üstat Necip fazıl'ın dediği gibi "kim var denildiğinde sağına ve soluna bakmadan ben varım" demişti. Mert ve dosdoğru bir insandı. Dava ehliydi. Makam mevki önemli değildi, Onun için... Seçim mi? Tabii ki kaybettik. Bütün iyiler gibi... Ama birbirimizi bulmuştuk. Şükürler olsun. 
Seçim çalışmaları sevgili babamı zamansız kaybetmem yüzünden bensiz yürüdü. Ama hiç unutamadığım taziyedeki tesellisini bir emanet olarak sevgili oğlu, sevgili kardeşim ve vekilim Avukat Ertuğrul Tolga Orhan'a aktarmak isterim:
O, güçlü ve sıcak eli, dolgun parmakları ile elimi tuttu, yıkılmış ruh halimi sarsarak kendime getirdi. O sıcak ve müşfik bakışlarıyla gözümün derinliklerine bakarak, Necip fazıl'ın şu dizelerini fısıldadı:
" Ölüm güzel şey budur perde ardından haber,
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber?
Öleceğiz müjdeler olsun, müjdeler olsun. Õlümü de öldüren Rabbe secdeler olsun." Vakıf Abim!
Makamın cennet-i Ali, mezarın pürnur olsun. Beni seninle tanıştıran Rabbime şükürler olsun!
Dr. Yalçın Mahsereci

 

https://saglikdunyasidergisi.com/haber/dr_vakif_orhani_kaybettik_-13912.html



Anahtar Kelimeler: güzel insan: Doktor Vakıf Orhan