Berko İlaç’tan Dilek Çocuklarına Yılbaşı Hediyesi

Berko İlaç’tan Dilek Çocuklarına Yılbaşı Hediyesi

Make-A-Wish Türkiye Derneği’nin Yılbaşı Ağacı projesiyle Dilek Çocuklarına ulaşan Berko İlaç, çocukların hayallerindeki hediyelerle mutlu olmalarına vesile oldu.

 

Berko İlaç çalışanları 2023 yılında da yılbaşı hediyelerini Dilek Çocuklarına ulaştırdı. “Sağlıklı Yarınların” öncüsü Berko İlaç, insan sağlığına katkıları kadar sosyal konularla da artı değer oluşturmaya, farkındalık kazandırmaya devam ediyor. Make-A-Wish Türkiye Derneği’nin Yılbaşı Ağacı projesiyle Dilek Çocuklarına ulaşan Berko İlaç, çocukların hayallerindeki hediyelerle mutlu olmalarına vesile oldu.

 

Berko İlaç, sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin projelerine katkıda bulunarak topluma farkındalık kazandırmaya devam ediyor. Çocuk sağlığına ve çocukların toplumda daha mutlu yaşamasına önem veren Berko İlaç, son birkaç yıldır Make-A-Wish Türkiye Derneği’nin Yılbaşı Ağacı projesiyle, hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden, 3-18 yaş aralığında Dilek Çocuklarının dileklerini gerçekleştirerek, onlara yeni yıl için sürpriz yapıyor.

 

2023 yılı sonunda Berko İlaç Merkez Ofis ve Üretim Tesislerinde kurulan yılbaşı ağaçlarına asılan dilekler, çalışanlar tarafından alınarak hediyeler toplandı ve derneğe gönderilerek, çocuklara ulaştırıldı. Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Beran projeyle ilgili olarak, “Çocukların olduğu her proje bizim için çok önemli. Dilek Çocuklarına ulaştırdığımız sürprizlerle onların yaşam umudunun bir parçasında yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz. Projeye ilgi gösteren tüm çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Berko İlaç Hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından,1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 171 ürünü, 900’e yakın çalışanı ve 21 bin metrekare kapalı alanı olan dünya standartlarındaki üretim tesisleriyle hizmet veren Berko İlaç, yıllık 90 milyon kutu üretim yaparak sağlıklı yarınlar için çalışmaktadır. Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, 2023 yılında aldığı EU GMP sertifikasıyla bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta Vietnam, Kore Cumhuriyeti, Ukrayna, Suudi Arabistan Krallığı, Irak, Azerbaycan ve Balkanlar olmak üzere 23 ülkeye aktif ihracat yapılmaktadır. Akredite Ar-Ge Merkezi’nde her yıl yaklaşık 20 yeni ürün projesi geliştirilmektedir. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. Çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak, çocuklarda sanat kültürünü oluşturmak hedefiyle hayata geçirilen, ilaç sektöründe bir ilk ve tek olan “Berko Çocuk Tiyatrosu” ve pediatri servislerinde yatan çocuk hastalar için oyun alanları kurulan “Hastanede Kalan Çocuklar Oyundan Geri Kalmasınlar” projelerinin yanı sıra; Berko İlaç köy okullarının ihtiyaçlarına destek olarak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır. www.berkoilac.com.tr

 

Make-A-Wish Türkiye (Bir Dilek Tut) Derneği Hakkında

Bir Dilek Tut Derneği, Türkiye’de Carole Hakko önderliğinde 2000 yılında kurulmuştur. 2000 yılından bu yana 5000’den fazla dilek gerçekleştiren dernek, 2009 yılından itibaren Make-A-Wish® Uluslararası Vakfı’nın Türkiye temsilcisi olmuştur. O günden bu yana ise Make-A-Wish Türkiye adı ile aynı misyonla çalışmalarına devam etmektedir. Her yıl minimum 200 dilek gerçekleştirmeyi hedefleyen Make-A-Wish Türkiye, 3–18 yaş arası riskli hastalıklarla mücadele eden çocukların kalplerinde yaşattıkları dileklerini gerçekleştirerek onların yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlıyor. Make-A-Wish® Türkiye'nin en büyük amacı insanların umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirmektir.