BAYRAM:''SAĞLIKTA İSRAFA SON VERECEĞİZ''

BAYRAM:

CHP’de öne çıkan milletvekili aday adayı Dr. Av. Cengiz Bayram, kırmızı çizgisinin Atatürk olduğunu belirterek “Ona ihtiyaç arttı” dedi.

 

“ Benim tek kırmızı çizgim Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Gaziantepli sanayici katma değeri yüksek ürünlere yönelmeli”

“ Gaziantep’in en büyük sorunu arazi rantıdır”

 

Eğitimi, donanımı, liyakati, projeleri ve ülke sorunlarına olan hakimiyetiyle CHP’de öne çıkan milletvekili aday adayı Dr. Av. Cengiz Bayram Ay Medya Grubu’nu ziyaret etti.

Karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edip siyasete girdiğini söyleyen Dr. Av. Cengiz Bayram, kırmızı çizgisinin Atatürk olduğunu belirterek “Ona ihtiyaç arttı” dedi.

 

Ay Medya Grubu’nu  ziyaretinde aday olma gerekçesini ve Türkiye için hayata geçireceği projeleri anlatan CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Cengiz Bayram, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti. Bayram, “Hani bütün kötülüklerin anası içki derler ya. Bence bütün kötülüklerin anası,  gelir dağıtımındaki adaletsizliklerdir. Önce bu sorun çözülmeli. Bu sorunu çözemediğimiz  zaman hiçbir sorunu çözmüş sayılmayız” diye konuştu.

 

“KARANLIĞA KÜFRETMEK YERİNE BİR MUM YAKAMAYI TERCİH ETTİM”

 

Dr. Av. Cengiz Bayram, siyasete girmesinin nedenini ilginç bir örnekle açıkladı: “Bir doğruya en büyük zararı o doğruyu temsil eden yanlış insanlar verir. Ben ise bunun tersini düşündüm. O zaman bir doğruya da en büyük faydayı onu temsil edebilen doğru insanlar verecektir. Madem kendimizi doğru hissediyorsak ve siyaset kurumu doğru bir kavram, bunun içinde olmamız gerekiyor. Çünkü kamusal hizmetleri yaygınlaştırmanın tek yolu siyaset. O yüzden karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmayı tercih edip siyasete girdim.”

 

“DÜNYADA ATATÜRK GİBİ BAŞKA BİR LİDER VAR MI?”

 

Kırmızı çizgisinin Atatürk olduğunu söyleyen Bayram “Benim tek kırmızı çizgim Atatürk. Atatürk benim örnek aldığım ve bazen de düşündüğüm bir insan. Şöyle düşünüyorum, bizlerin hala ona ihtiyaç duymasından dolayı Atatürk’ün çok üzüldüğünü düşünüyorum. Çünkü düşünün ki bir babanın çocuklarının hala kendisine ihtiyaç duyması ne kadar acı. Bu yüzden bu anlamda belki de ona ihtiyacı azaltmak için bizim gibi insanların siyasete girip ona ihtiyacı duymasını azaltmak lazım. Yani Atatürk şu anda yattığı yerden üzülüyordur. Hala niye bana ihtiyaç duyuyorlar diye? Ben her zaman söylerim bir lider düşünün, diyor ki; Bilimle benim sözlerim çakışırsa bilimi tercih edin. Var mı böyle bir lider dünyada? Tabi şu andaki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun özellikle tek adam rejiminden demokratik rejime geçmesi bizim için çok önemlidir. O yüzden CHP.” diye konuştu.

 

“GAZİANTEPLİ MİLLETVEKİLİ OLSAMDA TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

 

Sağlık ekonomisi, sağlık hukuku ve sağlık politikaları alanında ülke genelinde büyük söz sahibi olan Dr. Av. Cengiz Bayram, Gaziantep milletvekili olsa da Türkiye için çalışacağını söyledi. Bayram, “Çünkü ben Türkiye’de sağlık ekonomisi, sağlık politikaları, sağlık hukuku alanında gerçekten Türkiye’de insanların sayılı gösterdiği insanlardan bir tanesiyim.  Türkiye çapında bu sağlık politikaları her yeri etkileyecektir. Gaziantep zaten son derece ekonomisi büyük bir alan. Çok da iş adamı ortaklarım var. Bizim bürokrasiyi bu insanların önünden kaldırabilirsek yani bu bürokrasiyi kaldırmak demek tamamen boş bırakmak demek değil. Yani yönetim bir sanat bu sanatta sıkı elle tutmak sanatı diyoruz. Çok sıktığın zaman kuş boğuluyor. Ama çok özgür bırakırsan da kaçıyor” şeklinde benzetmede bulundu.

 

GAZİANTEP’TE ÇOK CİDDİ BİR ENERJİ SORUNU VAR

 

Gaziantep ekonomisinin gelişmesini sağlayacak önerilerde de bulunan Bayram, şöyle devam etti: “Şimdi Gaziantep’te benim gördüğüm çok ciddi enerji ile ilgili sorun var. İş adamlarımıza enerji ile ilgili yatırımlar yaptırmıyorlar. Bunu çok kısıtlıyorlar, çok sınırlıyorlar. Gaziantep iş insanının önünü özellikle başta enerji alanında açtığınız zaman arkadan inanılmaz şeyler geliyor. Bu ülke bu şehir 10 ay güneş gören bir şehir ve hala o kadar kısıtlı güneş enerjisi alanlarımız var ki. Ne oluyor bunlar bazı özel insanların elinde kalıyor. Bu lisanslar verilmiyor insanlara. Ve bunu yaygınlaştırmak tamamen özgür iradeyi serbest bırakmak gerekiyor. Enerji ile ilgili iş adamlarının problemlerinin çözüleceğine inanıyorum.

 

SAĞLIKTA İSRAFA SON VERECEĞİZ

 

Türkiye’nin ve Gaziantep’te en büyük problemlerden bir tanesinde de katma değeri yüksek olan ürünler üretmemektir. Bunların önünü açmak gerekiyor. Yani teknoloji yatırımları gerekiyor. Bugün elimizdeki telefonun firmasının cirosu Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasından daha fazla. Yani 1 trilyon 200 milyar dolar cirosuna Türkiye’nin gayrı safi milli hasılası ne demek biliyor musun? Türkiye’de bütün Türkiye’nin ürettiği mal ve hizmetlerin değeri 800 milyar dolar. Yani  biz bir Amerika’nın şirketi yapamıyoruz. O yüzden Bu ne ile ilgili? Katma değer ile ilgili. Bu nedenle Gaziantep’in enerji ve katma değeri yüksek yatırımlar yapması lazım.  Benim uzmanlık alanım sağlık ekonomisi ve sağlık hukuku. Türkiye’de yaklaşık 100 milyar dolar sağlık harcaması var. Bilim politikalarında bu nerden baksanız 3-5 milyar dolarlık bir yatırımla hemen hemen yüzde 30. yani 25-30 milyar dolar azaltacaktır. Bu yüzden sağlık giderlerini azaltmak üzerine çalışacağız. Çünkü Türkiye’de sağlık harcamalarının çok büyük bir kesimi ilaçlar ile ilgili ve hekim için gerekli, hasta için gereksiz tahliller. Buda tabi ki ekonomimize zarar veriyor. Bunu çözmek çok basit. Basit politikalarla çözeceğiz.”

 

YÜKSELDİKÇE KAFAM AŞAĞI EĞİLİR

 

Bayram, yönetimde iletişim kanallarını açık bırakmanın önemine de dikkat çekerek “Ben aşağı yukarı 25 yıldır iki tane özel büyük hastanenin hem ortağı hem de genel müdürü oldum. Mesela benim hiç sekreterim olmadı yani benim kapım hiçbir zaman kapalı olmaz. Ben bunu kendi özel alanında yapmış biriyim. Benim çalışanım bana istediği zaman ulaştı. Türkiye’de siyasetçilerin aslında en büyük problemi ne biliyor musun ? Etrafında bir sürü insan onları çevrelediği için kişiler onlara ulaşamıyor ve doğru veriyi alamıyorlar, alamadıklarında da doğru teşhis yapamıyorlar, doğru teşhis yapamayan biri de ne yapamaz doğru tedavi yapamaz. Benim en büyük farkım bu. Beni tanıyanlar bilir başak örneği gibiyim yükseldikçe kafam aşağı eğilir. “ dedi.

 

İNSANLARI KAYNAKLARLA KONTROL ALTINA ALIYORLAR

 

Gaziantep’te  arazi rantı olduğunu belirten Bayram “Ben Kayseri’yi de biliyorum bakın mesela Kayseri’de hiç gecekondu yok. Gaziantep’te de bir arazi rantı var yani bu arazi rantından dolayı ranttan fayda elde eden insanlar Gaziantep’in geniş bir şekilde imara açılmasını istememişler. Burayı imara açıp buradan para elde ediyorlar. Ayrıca enerji kaynaklarını kullanamıyor olmakta, gelir dağılımı da çok ciddi sorun. Bana göre adaletsizlik var hani hatırlarsınız şey yazar “bütün kötülüklerin anası içkidir” , hayır “bütün kötülüklerin anası gelir dağılımındaki adaletsizliktir”. Bugün eşler arasındaki kavgadan tutun da annenin çocuğunu dövmesi… Bunların altında yatan tek şey ekonomik sorun. Mesela belediye bugüne kadar binlerce belki yüz binlerce konut yapamaz mıydı? İnsanları kaynaklarla köleleştiriyorlar, kaynaklarla kontrol altına alıyorlar yani insan doğduğu için doğal cook teorisine göre yemeyi, içmeyi, sağlığı, barınmayı hak ediyor ama şunu hak etmiyor; seyahat etmeyi, eğlenceyi. Bunlar için çalışması gerekiyor ama diğerlerini insan olduğu için doğal kaynaklar hukuk teorisine göre alacak. Ama biz de ne oluyor? Kişiyi yemeği ile terbiye ediyorlar, suyuyla terbiye ediyorlar, ekmeği ile terbiye ediyorlar. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi bunu düzeltebilecek tek parti. “ dedi.

 

Bayram “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta grup toplantısını Nurdağı’nda yaptı. Bu büyük bir anlam taşıyor. O toplantıda o gün Nurdağı’ndaki insanlara söz verdi size kredi vermeyeceğiz, kaybettiğiniz evleri vereceğiz dedi. Ayrıca şu var ki depremde en fazla ilgi gösteren o insanların gidip dertlerini anlamaya çalışan parti tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi oldu !” dedi.

 

EN BÜYÜK DESTEKÇİM LİYAKAT

 

-En büyük destekçim liyakat olduğunu da sözlerine ekleyen Bayram “ Türkiye’de artık liyakat devri başlamalı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 milyon 300 bin kayıtlı seçmeni var ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren yaklaşık 15 milyon insan var demek ki Cumhuriyet Halk Partisi’li olmayıp da yaşam biçimlerine müdahale edileceğinden endişe eden ya da modern bir toplumda yaşamak isteyen insanlar da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veriyor. O insanlar liyakatlı adaylar görürlerse bence daha partiye olan sevgileri ve saygıları daha da artacaktır. Dolayısıyla benim farkım olacaksa özelliklerimden olacak. “ dedi.

 

HEPİMİZİN BU ÜLKEYE İHTİYACI VAR

 

“Bizler bu ülkede yaşıyorsak hepimizin bu ülkeye borcu var. “ şeklinde konuşan Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü.Bizim de Türk halkına mutlaka sağlık anlamında katkı sağlamamız gerekiyor. Hatta şu anda dikkat ederseniz insanlar devlet hastanelerinde son derece mağdur. Sebebi de Suriye politikası… Bizim vatandaşımız vergisini ödeyen, SGK borcunu gününde ödeyen insanlar iken bu hizmetlerden az yararlanıyorlar. Genel başkanımızın da dediği gibi biz Türkler gerçekten yardımsever insanlarız. Bize sığınan insana hiçbir zaman arkamızı dönmeyiz ancak bize sığınan insanın da davranışlarına dikkat etmesi gerekir. Yani misafir olduğunu bilmesi gerekir. Genel başkanımızın da Suriye politikası zaten apayrı bir şey, insanların canlarını tehlikeye atmayacak şekilde, onun garantisini alarak tekrar ülkelerine döndürmemiz gerekiyor.”

 

HER YIL 4000 TANE HEKİM YURTDIŞINA GİDİYOR

 

Türkiye’de yaklaşık her yıl 4000 tane hekim yurtdışına gittiğini söyleyen Bayram “ Biliyor musunuz ? Türkiye’de Tıp Fakültesi‘ne başlayan öğrenciler 5. sınıfta Almanca dil kurslarına başlıyorlar B1 kurs alırsa gidiyor… Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu buna da son verecek. Çünkü zeki insanları neden devlet parasıyla okutup ondan sonra hemen 3 TL daha fazla bir para için ya da bir takım problemler nedeniyle başka ülkeye gönderelim ? Yüzlerce müvekkilim var, orada ikinci sınıf insan muamelesi görmelerine rağmen gelmiyorlar çünkü burada çok daha fazla stres var. Ancak seçimden sonra çok basit politikalarla onlar geriye inşallah dönecektir. Bu beyin göçünü tersine döndürmek lazım. Bu ülke dünya güzeli bir ülke be bizler Türkiye’yi daha güzelleştireceğiz, başkası gelip bizi güzelleştirmeyecek.” Dedi.

 

CENGİZ BAYRAM KİMDİR?

 

ÖZGEÇMİŞ: Evli, bir kız babası. Eşi Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları ABD’da Öğretim Üyesi,. Kızı 1994 doğumlu, NYU TISCH Mezunu ve film yönetmeni . İngilizce Seviyesi YÖKDİL:70 Tıp Hukuk ve İşletme alanında birçok makaleler ve yazıları var.

 

AKADEMİK EĞİTİMLER:

 

• İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Tıp Doktoru 1988

• İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanlık 1989-1994

• Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Anabilim Dalı Lisans 1994-1998 T

• İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hastane ve Sağlık İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi 1996- 1999 MHA Ünvanı

• Gaziantep Üniversitesi İktisat Fakültesi Lisans 1999-2003 İktisatçı Ünvanı

• Okan Üniversitesi Muhasebe ve Denetim Anabilim Dalı Yüksek Lisans 2012-2014 MAA Ünvanı

• Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Hukukçu Ünvanı 2013-2017

• Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans 2018-2020 Özel Hukuk Bilim Uzmanı, LLM Ünvanı

• HKÜ Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Alanında Doktora Öğrencisi 2020-Halen Devam

• Anadolu Üniversitesi Felsefe Anabilim Dalı 2020-2022/Terk

 

  MESLEKİ EĞİTİMLER

 

• 2009-2013 yılında Staj ve sınavları tamamlayarak SMMM Ünvanı

• Bilirkişilk Eğitimi 2016,  Bilirkişi Daire Başkanlığı Bilirkişi

• Gaziantep Barosu Avukatlık Stajı 2017-2018 Avukat Ünvanı

• Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Eğitimi-2018 Uzlaştırmacı Ünvanı

 

  ÜYE OLDUĞU SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

 

• Gaziantep Kolej Vakfı: Eğitim alanında faaliyet göstermektedir. Görevi: Mütevelli Heyeti Üyesi

• CAHİDE Vakfı: Hayvan Hakları alanında faaliyet gösteren Vakıf: Vakfın 63,000 m2 alanda 20.000 m2 kapalı alanda Karakız Barınağı adında barınağı var.  Görevi: Kurucu Başkan ve Vakıf Başkanı

• Canlı Hayatını İyileştirme Derneği: Kısa Adı: CAHİDE Hayvan Hakları Alanı Kurucu, Başkan, Üye

• Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği: 1750 Resmi Hekim Üye. Misyonu: Hekimlere hukuksal destek ve hukuki farkındalık kazandırmak. Görevi: Kurucu Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanı

• Gaziantep Tabip Odası ve TTB

• Gaziantep-İstanbul Barosu ve TBB

• Gaziantep SMMM Odası ve TÜRMOB

 

MESLEKİ ÇALIŞMALARI

 

• Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde Sağlık Hukuku ve Hayvan Hakları Hukuku Dersleri Misafir Öğretim Görevlisi

• Tabip Odalarında ve Tıp Kongrelerinde Sağlık Hukuku Eğitimleri.

• T.C. Sağlık Bak. Sağlık Hiz. Genel Müdürlüğü bünyesinde mevzuat yapma çalışmaları, misafir hukukçu.

• HHDD Help Uygulaması

 

İŞ HAYATI

 

• 1988-1989 T.C. Sağlık Bakanlığı Çarşamba Alibeyli Sağlık Ocağı Hekimi

• 1994-1997 İnternational Hospital Çocuk Hekim

• 2000-2005 Gaziantep Çocuk Hastanesi Çocuk Hekimi

• 1997-Halen TAM-MED Hastaneler Grubu Çocuk Hekimi, AR-GE Direktörü, Genel Müdür. 180 Çalışan

• 2013-Halen Anka Hastanesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: 380 Çalışan

• 2018-Halen Serbest Avukatlık, Tıpta Uzmanlık Dernekleri Hukuk Danışmanlığı

 

HOBİLER: Sedefkarlık  Efemera Koleksiyonu.

(gaziantepgunes.com)