BAŞIN DÜŞERSE DARA TAŞAR!I ARA

BAŞIN DÜŞERSE DARA TAŞAR!I ARA

Yaşadığımız zaman diliminde geçmişe baktığımızda Vatana, devlete, millete var gücüyle çalışmış bürokrat ve siyasetçiler vardı bunlar tarihe altın kelimelerle yazılacak tır.

 

Anavatan eski il Başkanı Şerif Başkülekçi; Biz Gaziantepliler olarak şehrimize geçmiş dönemlerde canla başla çalışan çok değerli devlet ve siyasetçiler vardı bir Gaziantepli olarak bu şehre hizmet etmiş herkese minnet ve saygı duyuyorum. ALLAH onlar ’ dan razı olsun ölmüş olanlara rahmet hayat da olanlara da  sağlık ve  hayırlı bir ömür dilerim .

                  Değerli Gaziantepliler geçmiş de bu şehrin büyümesi ve gelişmesi için var gücü ile çalışan hiçbir zaman bulunmuş olduğu makamı sadece siyasi kesime değil yardıma ihtiyacı olan herkese açmış bir efsaneden bahsedeceğim. Seçimlerde siyasi partiden seçilen seçildikden sonra parti rozetini çıkarıp halkın vekili olan bir halk adamından bahsedeceğim. 

Bu değerli insan Sayın Mustafa Rüştü TAŞAR’dır kamuoyu da yakından çok iyi tanıdığı bu efsane isim bize geçmiş de tüm vatandaşlar şöyle derdi “ BAŞIN DÜŞERSE DARA TAŞARI ARA “ derlerdi. Sayın Taşar Hayatı boyunca Gaziantep de yaptığı hizmetlerden bazıları Şehrinin  alt yapısında, küs ket sanayi sitesinde, mesleki kooperatiflerin yapılaşmasında, organize sanayi bölgesinin büyümesinde, doğal gazın gelmesinde, 112 ambulansların Türkiye de ilk Gaziantep de kurulmasında, bölge adliyesinin yapılmasında, Devlet kurumlarının kapsamlı gerek personel gerekse konum olarak güçlenmesini sağlamıştır bunun gibi nice hizmetleri anlatılarak bitmez v.s sadece Gaziantep değil Türki yenin siyasetine damga vurmuştur. Asıl önemlisi şehrimizde ortak akıl yönetimi anlayışını getiren Sayın Taşar hizmetleri saymakla bitmez

                  Sayın Gaziantepli hemşerilerim şimdi ahdi vefa zamanı buradan Kentimizin yeni atanan değerli Valimiz Kemal Çeber  beye Büyük şehir belediye başkanımız Bakanımız sayın Fatma Şahin’e, Gazaiantep millet vekillerimize, Siyasi parti il başkanlarımıza , Şahin bey belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Şehitkamil belediye Başkanımız Muhammet Rıdvan Fadıloğlu’na  Gaziantep in saygı değer basın mensuplarına, Sanayi odası ,Ticaret odası, İhracatçılar birliği, Ticaret Borsası, Organize sanayi bölgesi, dernek, odalar birliği, Başkanları ve yönetimlerine ve tüm Gaziantep de yaşan kardeşlerimiz, Karataş bölgesinde yapımı tamamlanan şehir Hastanemize Türkiyenin ve Gaziantepin gururu eski bakanmız sayın MUSTAFA RÜŞTÜ TAŞAR ismini koyalım   bu çalışkan devlet adamının ismini ölümsüzleştirelim .  Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

                                                                                             

                                                                                    



Anahtar Kelimeler: BAŞIN DÜŞERSE TAŞAR!