Başhekim aldığı serumdan hayatını kaybetti

Başhekim aldığı serumdan hayatını kaybetti

Karabük İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis İl Ambulans Hizmetleri Başhekimi Dr. Engin Ekmekci, kendine taktırdığı serumun alerji yapması sonucu yoğun bakımda iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 

Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci, 46 yaşında yaşamını yitirdi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Ekmekci’nin sabah üst solunum yolu şikayetiyle semt polikliniğine başvurduğunu ve burada kendisine serum takıldığını söyledi.

Bir süre sonra alerjik reaksiyon gelişen Ekmekci’nin özel hastaneye sevk edildiğini aktaran Sarı, “Hastamız yoğun bakımda takibe alındı. Yoğun bakımda takipteyken kalp krizi geçirdiği tespit edildi ve buna bağlı acilen anjiyoya alındı. Kendisine 3 stent takıldı. Kan dolaşımı normale geldi. Tam ailesine arkadaşımızın durumunun düzeldiğini haber vermek için çıkmak üzereyken taşikardi ve arkasından fibrilasyon gelişti. Kendisine gerekli tüm müdahaleler yapıldı. Saatlerce yoğun bir gayret sarf edildi ancak hayati fonksiyonları bir türlü normale gelmedi. Maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen arkadaşımız vefat etti.” diye konuştu.

Sarı, Ekmekci’nin vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Duygularımızı anlatacak kelime bulamıyorum. Çok değerli bir kardeşimizi kaybettik, mekanı cennet olsun. Rabbim ailesine, sevenlerine ve tüm sağlık camiamıza sabır versin.” dedi.

– Vali Gürel’den başsağlığı mesajı
Vali Fuat Gürel, Ekmekci için başsağlığı mesajı yayınladı.
Gürel, mesajında, “İlimizin başarılı ve sevilen hekimlerinden İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Engin Ekmekci’ye yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.
Ekmekci için yarın 10.45’te Medikar hastanesi önünde tören düzenlendikten sonra öğle vakti kılınacak namazın ardından Eskipazar’ın Bayındır köyünde toprağa verilecek.

 

 

 

Bir şunu diyen bir yazı 'KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BAŞSAĞLIĞI VE TAZİYE Karabük 112 Başhekimimiz, değerli mesai arkadaşımız Dr. Engin EKMEKÇİ vefat etmiştir. 21.04.2023 Cuma günü 10.45'de Medikar Hastanesi önünde tören düzenlenecek olup, cenazesi Cuma namazına müteakip Eskipazar Bayındır köyünde kılınacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı dileriz.' görseli olabilir

 

Şu fotoğraf çekileli daha bir kaç gün olmuştu. Değerli mesai arkadaşım, 112 Başhekimimiz Dr. Engin Ekmekci bugün aniden aramızdan ayrıldı. Bayram öncesi mübarek arefe gününde içimize öyle bir kor düşürdü ki, tarifi imkansız... Bu ilde kendisini tanıyan tanımayan pek çok insan üzerinde hakkı bulunan kıymetli bir kardeşimizdi. Yaptığı fedakarlıkları anlatmaya kelimeler yetmez. Keşke bunları kendisine daha sık söyleyebilseydik ama güzel insanların kıymeti kaybedilince daha iyi anlaşılıyor. Rabbim kendisine rahmetiyle muamele etsin, mekanını cennet eylesin. Ailesine, sevenlerine ve tüm sağlık camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı

 

Son yolculuğuna uğurlandı

Karabük’te serum tedavisi sırasında alerjik reaksiyon sonucu kaldırıldığı hastanede kalp krizinden yaşamını yitiren 112 Başhekimi Dr. Engin Ekmekçi, hastane önünde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

112 Başhekimi Doktor Engin Ekmekçi (46), dün sabah saatlerinde üst solunum yolu şikayetiyle başvurduğu Beşbinevler Semt Polikliniği’nde serum tedavisi gördü. Bir süre sonra alerjik reaksiyona uğrayan Ekmekçi, en yakın hastane olan Medikar Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Ekmekçi, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ekmekçi için bugün Medikar Hastanesi önünde tören düzenlendi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, ’’Son derece vefakar, çalışkan, samimi, gayretli ve çok iyi niyetli bir insandı. Hepimizin üzerinde çok büyük katkıları vardır. Binlerce insanın hayatına dokunmuş, binlerce insana fayda sağlamıştır. Onun bu dünyada yaptığı iyiliklerin, güzelliklerin ahirette mutlaka karşısına çıkacağına yürekten inanıyorum. Bizler için son derece hüzünlü bir bayram oldu’’ dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Ekmekçi’nin cenazesi, sağlık çalışanlarının gözyaşları arasında ettiği dualar sonrası toprağa verilmek üzere Eskipazar ilçesine bağlı Bayırdır köyüne gönderildi. Ekmekçi’nin naaşı, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Allah rahmet eylesin , Mekanı Cennet olsun .

 

Bakan Koca: Kurtardığı nice hayatlar onu daima minnettarlıkla anacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter üzerinden yayımladığı başsağlığı mesajında, "Karabük İl Ambulans Servisi Başhekimi, değerli arkadaşımız Dr. Engin Ekmekçi geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Kurtardığı nice hayatlar onu daima minnettarlıkla anacak." şeklinde konuştu.