Bakan Koca'dan Gaziantep vaka sayısı açıklaması

Bakan Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Koca, 'Toplam test sayısı 20 milyonu buldu. Pozitif vaka sayısı 1,5 milyonu aştı' dedi. Bakan Koca, yoğun bakımlarda ciddi yük olduğ

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

 

2020'nin son 20 günün girmek üzereyiz. Tüm dünyayı saran virüs hayallerimizi ertelememize sebep oldu, planlarımızı değiştirdi. Bir yıl boyunca tüm dünyanın ortak gündemi pandemi oldu. Hepimizin hayatını değiştirdi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı dünyada 69 milyonu buldu. 1 buçuk milyonu aşkın insan Kovid-19 nedeniyle hayatını yitirdi. Pandemi mücadelesinin başından itibaren Bilim Kurulumuz yol gösterici olarak önemli katkı sağlamıştır. Bilim Kurulumuzu yeni bilimsel çalışmaları, gelişen yeni durumları sürekli olarak değerlendirmektedir.

 

"POZİTİF VAKA SAYISI 1,5 MİLYONU AŞTI"

 

Bugün itibariyle toplan yapılan test sayısı 20 milyonu buldu, pozitif vaka sayımız 1 buçuk milyonu aştı. Yoğun bakımlarımız ciddi yük altında.

 

VAKA SAYISI 5 KATTAN FAZLA ARTTI

 

Ülkemizde bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır.

 

"6 İLDE VAKA SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR"

 

Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Bu durum karşısında daha sıkı tedbirler kaçınılmaz olmuştur. Bu ay başında başlayan kısıtlayıcı tedbirlerin etkisini yakından takip ediyoruz. Henüz daha ilk günlerdeyiz.

 

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı.

 

 

SALGIN SÜRESİNCE 216 SAĞLIK PERSONELİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 120 binden fazla sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirterek, “Şu ana kadar 216 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti” dedi. Bakan Koca’nın soruya cevap verdiği esnada yutkunması ve sesinin titremesi dikkat çekti.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı.

 

”HEPSİ GÖREV ŞEHİDİ OLDU”

 

”Salgın süresince kaç sağlık personeli hayatını kaybetti?” sorusuna yanıt veren Bakan Koca, “Enfekte olan sağlık çalışanı sayımız 120 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise bu dönemde 216 kişi oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsi görev şehidi oldu. Rabbim yakınlarına sabır versin” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Koca’nın soruya cevap verdiği esnada yutkunması, sesinin titremesi dikkat çekti.