Avrupadaki En Başarılı Virüs Mücadelesi Para Kavgası İle Gölgelendi

Avrupadaki En Başarılı Virüs Mücadelesi Para Kavgası İle Gölgelendi

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs salgınının başladığı ilk hafta “Bu zorlu mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık personeline 3 ay boyunca tavandan döner vereceğiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs salgınının başladığı ilk hafta “Bu zorlu mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık personeline 3 ay boyunca tavandan döner vereceğiz” dedi.

“Tavandan döner” nedir bilmeyen Halk “Sağlıkçıların maaşı 100 arttırıldı” “Sağlıkçılar iki kat fazla maaş alacak” “Ohh paraya bak ye ye bitmez” diye düşündü.

“Maskemiz, tulumumuz yok” diyen hastabakıcıya biri “İki kat maaş verdiler, maske yok diye ağlıyorsun. Alsana o parayla maske!” diye kızdı biri.
Hasta bakıcının aldığı ek para 0 liraydı. 
Yazı ile sıfır lira!

“24 saat bir muşambanın içinde terden her tarafım pişik oldu” diye paylaşım yapan hemşireye “O kadar parayı bana versinler 1 yıl öyle kalırım” dedi birisi. Hemşirenin aldığı ek para hastaneden hastaneye değişmekle beraber aylık 300-500 lira!
30 gün için verilen para Üç yüz lira!
Günde 10 lira yani!

“1 aydır Çocuklarımı göremiyorum, sarılamıyorum” diyen doktora “ Sende aldığın para destelerine sarılırsın” diye yorum yapan oldu. 
Oysa doktorların 90’a yakını 0 lira aldı.
Yazı ile sıfır lira!

Vallahi de billahi de aynen öyle!
Bakın sayılarla açıklayalım;
Türkiye’de toplam hekim sayısı  165 bin.

Bunlardan 30 bini özel çalışıyor, aldıkları para 0 lira. Yazı ile sıfır lira!

34 bini Üniversitelerde çalışan hoca ve asistanlar. Hocaların muayenehanesi olduğu için onlar zaten döner almıyor. Aralarında yabancı asistanların olduğu pek çok asistan para almadı. Sadece Kovid servislerinde çalışanlar 200-1000 lira arasında para aldı.

Sağlık Bakanlığına bağlı yaklaşık 25 bin Aile hekiminin aldığı para 0 lira! 
Yazı ile “sıfır” lira!

Bakanlığa bağlı Toplum sağlığı merkezlerinde, sağlık ocaklarında, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde  çalışan hekim sayısı 20 bin civarında.
Aldıkları ek para; 0 lira! 
Yazı ile sıfır lira!
Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan uzman sayısı 45 bin civarında. Bunlardan sadece PANDEMİ yani Tamamen Virüs için ayrılmış hastanelerinde çalışan ve virüsle birebir temas eden hekimler tavandan döner aldılar! Sayıları nedir? Ben diyeyim 10 bin, siz abartın 20 bin, 30 bin  deyin
O kadar!
O hastanelerin diğer servislerinde çalışanlar yarı yarıya. 

Yani Türkiyedeki 160 bin hekimden 130- 140 bini 0 lira aldı! 
Yazı ile sıfır lira!

Hal durum böyleyken  halk “Biz açken onlar parayı götürüyor” “Yapacaksınız tabii! Eşşek yükü ile para alıyorsunuz!” “Para almadan çalışmaz bunlar” diye sağlık personeline yükleniyor, Sağlık personeli de aralarında “parayı sen aldın ben almadım” “Para alan işi yapsın” “kim parayı haketti, ki haketmedi?” diye birbirine vuruyor.

Hükümet yine “Böl- parçala-yönet” taktiği ile başarılı oldu. 
Oysa yazık oldu!
Avrupadaki en ucuz maliyetle, tüm olumsuz koşullara rağmen, en başarılı Virüs mücadelesi veren Güvenliğinden sekreterine, Hemşiresinden ATT’sine, röntgen teknisyeninden, laborantına, doktoruna  Türkiyedeki tüm sağlık çalışanları daha iyi şeyleri hak ediyordu! 

✳Dr. Deniz Arslan