ATÜSEM’DEN, DEVLET TEŞVİKLİ SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİ

ATÜSEM’DEN, DEVLET TEŞVİKLİ SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİ

ATÜSEM, 24 Nisan 2024 tarihinde Sağlık Turizmi Eğitimi Sertifika Programı’nı hayata geçiriyor.

 

SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİNDE ATILIM!

ATÜSEM, her geçen gün büyüyen ve gelişen sağlık turizminde sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltecek, nitelikli hizmetin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacak yetkin sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesi amacıyla 24 Nisan 2024 tarihinde Sağlık Turizmi Eğitimi Sertifika Programı’nı hayata geçiriyor.

Atılım Üniversitesi ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde; sağlık turizmi sektörüne ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere yönelik, Sağlık Turizmi Eğitimi Sertifika Programı kayıtları başladı.

Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ATÜSEM) tarafından verilecek olan Sağlık Turizmi Eğitimi ile katılımcılara, sağlık kuruluşlarının büyümesine destek olacak ve uluslararası alanda hareketlilik sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanıyor. 

Eğitime Kimler Katılabilir?

24 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek olan eğitime; sağlık turizmi ile ilgili faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık sektörü yöneticileri ve personeli, seyahat acentaları, STK’lar, sağlık turizmi aracı kuruluşlarında çalışanlar, sağlık turizmi alanında yetkinliklerini geliştirmek isteyen lisans mezunu herkes başvurabiliyor.

Ticaret Bakanlığı Kurum Teşviki 

Sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren yararlanıcıların istihdam ettikleri personelin yabancı dil ve sağlık turizmine yönelik Bakanlıkça uygun görülen eğitim giderleri yüzde 60 oranında desteklenirken, bireysel katılımcılara yönelik eğitim desteği bulunmuyor. 

20 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 5448 Sayılı “Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar” ile Sağlık Turizmi Eğitimi’ne yönelik olarak Ticaret Bakanlığı tarafından verilen desteklerle ilgili karara,    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220420-10.pdf bağlantısından erişilebilmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılıyor?

Uzaktan eğitim modeliyle gerçekleştirilecek olan eğitimin, Türkiye’nin her yerinden katılıma açık olduğu belirtiliyor. 

Sağlık Turizmi Eğitimi Sertifika Programı - ATÜSEM (atilim.edu.tr) bağlantısı üzerinden eğitim programıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşılabiliyor ve başvuru yapılabiliyor. 

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, Atılım Üniversitesi onaylı ve e-Devlet’ten sorgulanabilir sertifika almaya hak kazanacak.