'Aşı seferberliği şart!'

Normalleşme Süreci’nin devam ettiği Gaziantep’te, vaka oranları artıyor. 100 bin kişide görülen vaka oranının 67,44’e yükselmesi ile birlikte kentte tehlikenin arttığını kaydeden Gaziantep-Kilis Tabip Odası Dr. Ayşegül Ateş Tarla,

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor. Son dönemlerde aşı uygulamalarının yavaşladığı, bazı yerlerde ise aşıya ulaşım sağlanmadığına dair iddialar gündeme geldi. İddiaları değerlendiren Gaziantep-Kilis Tabip Odası Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Aşı konusunda bir sıkıntı var. Özellikle aşının ikinci aşamasında bir durgunluk olduğunu görüyoruz. 65 yaş ve üstü yaştaki kişilerin aşılanmasında hedeflenen kitlenin altında kalındığı biliniyor. Dönemsel olarak ta bir aşı sıkıntısı var, aşıların geç geldiği oluyor. İkinci aşama aşılar yapılmıyor. “

 

ASM’LERDE VE HASTANELERDE AŞI SORUNU YAŞANDI

 

Aşı konusunda sorunları anlatan Tarla, “Geçtiğimiz Pazartesi günü aşı temini noktasında sıkıntı yaşandı. Bazı hastanelerde de aşı konusunda sorun yaşandığı öğrenildi. Aşılara ulaşımda yaşanan sıkıntı, vatandaşlar ile hekimleri karşı karşıya getiriyor. Aşı temini ve gecikmeler noktasında sorunların çözümlenmesi gerekiyordu.”

 

AŞI TEMİNİNDE SIKINTI VAR

 

Normalleşme ile birlikte aşı çalışmalarına hız verilmesi gerekildiğini söyleyen Tarla, “Daha önceki söylemlerde toplumun yüzde 60’ının aşılanması gerektiği ifade edilmişti. Normalleşme Süreci’ne geçiş öncesi aşılama çalışmalarının ikinci aşamasının tamamlanması gerekiyordu. Ancak bu durum olmadı. Aşılama seferberliği ve kampanyasının yapılması gerekiyor. Böyle giderse toplumun yüzde 60’ının aşılanması kolay olmayacaktır.”

 

VAKA ORANI ARTTI

 

Gaziantep’te 100 bin kişide görülen vaka oranının arttığını kaydeden Tarla, “Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan İllere Göre Vaka Oranı Haritasında, Gaziantep’te 100 bin kişide görülen vaka oranı 67,44 olarak gerçekleşti. Söz konusu artış, kentte tedirginliği neden oldu. Sağlık sisteminde ciddi bir sıkıntı olmasa da vaka artışı konusunda tedirginlik yaşanıyor. Bu nedenle aşı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.(megahaber27)