Andulasyon Terapi ile Zayıflama

Andulasyon Terapi ile Zayıflama

Defa Life Hastanesi Diyetisyeni Esra Akkuş, Andulasyon Terapi ile Zayıflama Konusunda Bilgi Paylaşımında Bulundu.

 

Andulasyon , biyofiziksel prensiplere dayanan yeni jenerasyon medikal tedavi yöntemlerinden biri olduğunu ,sadece bir organ ya da bölgeyi inceltmek , tedavi etmek yerine bütün olarak vücutta pozitif etki yaratan bir sistemdir dedi. 
 

Andulasyon Terapi Nedir, Andulasyon terapi aleti  ile zayıflama nasıl olur ?
Andumedic uygulaması günümüzde oldukça popüler bir uygulamadır. Andubalance, bir masaj yatağı kullanılarak yatay pozisyonda uygulanan çok yönlü bir teknolojidir. Bu terapide titreşim ve kızıl ötesi ışınlar kombine olur. Bu sayede vücutta venöz ve lenfatik sistemleri uyarıcı etki oluşturur. Sonrasında ise mekanik titreşimler meydana getirerek, dokulardan vücut dışına önemli miktarda sıvı çıkışı sağlanır.
Cihazın etki mekanizması değişen ve atımlı titreşimlerle ısının birleşmesine dayanır. Dolayısıyla bu ısı sayesinde titreşimler vücuttaki dokuların daha derin noktalarına ulaşır. Böylece cihazın verdiği titreşimler ve ışınlarla farklı frekanslar sağlanır. Bu etkilerle vücudun yenilenmesini sağlanır. Fakat asıl kullanım amacı ödem atıcı etkisi, ağrıları azaltmak ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır.


“Peki bu terapi nasıl yapılır?” 
Andumedic uygulaması yapılırken yapmanız gereken tek şey sırt üstü uzanarak seansın bitmesini beklemektir.


Andulasyon Ne İşe Yarar? Andumedic Terapi Faydaları Nelerdir?
1. Andubalance uygulaması metabolizma ve vücuttaki onarım süreçlerini uyaran bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Bu teknoloji ile birlikte vücutta onarım ve yenilenme süreci harekete geçer.
2. Andumedic  terapi selülit giderici gibi dolaşım bozukluklarında sıkça tercih sebebidir.  Bu terapi ve selülit masajları dolaşım bozukluğu ve selülitin oluşmasını engeller.
3. Andubalance terapinin en önemli işlevi lenf akışını desteklemektir. Bu da bağışıklık sistemini destekler. Bu sayede atık ürünler ve patojenler daha hızlı bir şekilde bertaraf edilir.
4. Terapi sırasındaki titreşimler, ATP üretimini destekleyen elektrik akımları üretir. Bu molekül, genel sağlığı iyileştiren hücrelerdeki enerji miktarını artırır.
5. Vücuttaki ağrıların azalması için beyine sinyaller iletir. Ayrıca, andubalance tedavisi vücudun kendi ağrı kesicisi olan endorfinlerin üretimini uyarır.
6. Titreşim ve kızılötesi ısı kombinasyonu vücuttaki kan dolaşımını arttırır. Sonuç olarak, bu sayede büyük miktarlarda besin yapıtaşları vücuttaki hücrelerinize ulaşır.
7. Son olarak tüm bu faydalara ek olarak andubalance terapisi beden ve zihin için rahatlatıcıdır.


Andulasyon Terapisi Hangi Hastalıklarda Uygulanabilir?
Andubalance terapisi belirli bir organ ya da sistem üzerinde hareket etmez. Aksine vücudunuzdaki önemli fonksiyonlarınız üzerinde olumlu etkiler gösterir. Bu terapi birçok hastalık ve şikayette tedavi olarak kullanılır.
 

Bunlardan bazıları;
• Kronik ağrılar
• Kas gerginliği ve sertleşmesi
• Stres
• Kabızlık, bağırsak tembelliği gibi sindirim sorunları
• Ödem ve varis gibi dolaşım bozuklukları, lenfatik şikayetler
• Huzursuz bacak sendromu
• Metabolik bozukluklar
• Bölgesel yağlanma problemleri
• Artrit
• Fibromiyalji
• Migren ve romatizmal ağrılar


Andubalance Kimlere Uygulanmaz?
Bu terapinin yukarıda da bahsettiğimiz gibi birçok faydası vardır. O yüzden uygulamayı yaptırmanızda hiçbir sakınca yoktur. Fakat andubalance  terapideki elektronik implantlar, gebe ve akut hastalığı olan kızılötesi ısı ile andumedic cihazı titreşimli masaj yapar. Dolayısıyla gebe, kalp pili veya akut hastalığı olan kişilerin mutlaka bir uzmana danışması gerekir.
 

Andulasyon terapi sistemleri ile ilgili merak edilenler 
‘Herhangi bir yan etkisi var mı?’ sorusu en çok merak edilen sorulardandır. Bu masaj terapisi aslında düzenleyici bir terapidir. Kısacası vücudun doğal fonksiyonlarını destekler. Çeşitli araştırmalar doğru kullanımla bir yan etkisinin gözlemlenmediğini bildirir.
 

Andubalance Terapi 1 Ayda Kaç Kilo Verdirir?
Bu terapi vücudunuzda bölgesel incelmelerin olmasına yardımcıdır. Kilo verme için andulasyonla birlikte diyet programı uygulamanız gerekir. Diyetinize ek olarak andulasyon terapisiyle birlikte 1 ayda ortalama 6-7 kilo vermeniz mümkündür. Buna ek olarak eğer sporla da desteklerseniz kilo verme ve zayıflama süreciniz oldukça hızlanacaktır.
“Andulasyon sıkılaştırır mı?” en çok sorulan sorulardan biridir.  Sıkı bir cilde sahip olmak kolay olmayan bir süreçtir. Kolajen, özellikle ciltle alakalı olarak bilinen bir protein yapıdır. Yaş ilerledikçe vücuttaki üretimi azalır ve takviye ile desteklemek gerekir. Andulasyon terapisi ise kolajen üretiminizi büyük ölçüde uyaran bir uygulamadır. Dolayısıyla dolaylı olarak da olsa vücudunuzdaki sıkılaşmaların olmasını sağlar.


Andubalance Ödem Attırır mı?
Bu terapinin en önemli amacı vücuttaki lenf sıvılarını harekete geçirmektir. Bu sayede öncelikle vücuttaki ödem ve şişkinlik uzaklaştırır. Yüksek karbonhidratlı besinler ödem tutan besinler olarak bilinir. Buna ek olarak alkol tüketimi, regl dönemleri de vücudun su tutmasına neden olur. Bu noktada yapmanız gereken şey su tüketimini arttırmak ve ödem atıcı besinleri beslenmenize dahil etmektir.

 



Anahtar Kelimeler: Andulasyon Terapi Zayıflama