Akkuyu Nükleer Santrali Projesinde 3. Reaktörün Temeli Atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesinde 3. Reaktörün Temeli Atılıyor!

Tamamlandığında Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde tarihi gün! 3. reaktörün temeli atılıyor.

Türkiye’nin enerjide dışa olan bağımlılığını azaltacak ilk nükleer enerji santrali projesi olan Akkuyu NGS projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeyen ve alınan tedbirler ile devam ettirilen projenin inşaatında tarihi bir eşik daha aşılıyor. Akkuyu NGS projesinde 3. reaktörün temelleri yarın düzenlenecek olan tören ile atılacak.

 

TEMEL ATMA TÖRENİNE RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN’DE KATILACAK!

 

Tamamlandığı anda tek başına Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’un toplam elektrik ihtiyacının yüzde 90’lık bölümünü Türkiye’nin ise toplam elektrik ihtiyacının yüzde 10’luk bölümünü tek başına karşılayacak olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Projesi için 3. reaktörün temel atma töreni düzenlenecek.

 

AKKUYU NGS PROJESİNDE SON DURUM NE, PROJE NE ZAMAN BİTECEK? T

 

ürkiye’nin ilk Nükleer Enerji Santrali projesi olması nedeni ile büyük önem taşıyan Akkuyu NGS projesinde son durum da kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Projede yarın düzenlenecek olan tören kapsamında 3. reaktörün temelleri de atılmış olacak. Toplamda 20 milyar dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip olan projede toplam 4 güç ünitesi bulunacak. Proje etaplar halinde açılacak. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali 1. reaktör ünitesinin ise Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında 2023 yılında hizmete alınması planlanıyor. Konu hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de projenin birinci etabının 2023 yılında devreye alınacağını, ardından ise sırası ile her sene 1 reaktörün devreye alınarak projenin tamamlanacağını dile getirmişti.(emlak365)