Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına ÜSEM eğitimi

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına ÜSEM eğitimi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı  (ÇEKÜS) şubesine bağlı Gaziantep Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi, Şahinbey Ali Burnukara ASM'de eğitimlerine devam ediyor.

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı  (ÇEKÜS) şubesine bağlı Gaziantep Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi, Şahinbey Ali Burnukara ASM'nin üst katında eğitimlerine devam etmektedir. 2023 Ekim- Aralık döneminde eğitime alınan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarından oluşan katılımcılar üçer  haftadan oluşan eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazandılar.

09.10.2023 -  15.12.2023 tarihleri arasında eğitime alınan 7 aile hekimi, 1 ebe, 3 ATT, 5 hemşireden  oluşan 96. grup 15.12.2023 tarihinde düzenlenen törenle sertifikalarını almışlardır. Sertifika töreni ÇEKÜS Şube Sorumlusu Dr.S.Nilgün KELOĞLU' nun katılımı ile gerçekleşmiştir.

Sağlık Bakanlığının 2010/83 sayılı genelgesi gereğince Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Çalışanlarının ÜSEM eğitimi alması ve yapılan sözleşmeler gereğince hizmet içi eğitimlere katılması gerekmektedir.

 

 

Katılımcıların almış oldukları bu eğitim sonrasında sundukları hizmetlerle, üreme sağılığı hizmet kullanımının yaygınlığının ve kapsamının artırılması, hizmetlere ulaşabilirliğin artırılması, üreme sağlığı göstergelerinde bölgeler arası farklılıkların en aza indirilmesi, hizmet kalitesinin artırılması, anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde nitelikli hizmet sunumunun sağlanması önemli bir yer tutmaktadır.


Üreme Sağlığı Eğitimlerinde;

  • Üreme Sağlığına Giriş,
  • Aile Planlaması Danışmanlığı,
  • Gençlerde Üreme Sağlığı Hizmetleri,
  • Cinsel Yolla Bulaşan enfeksiyonlar,
  • Güvenli Annelik modülleri verilmektedir.

 

Eğitimler interaktif eğitim teknikleri kullanılarak, katılımcıların aktif olduğu olumlu eğitim ortamında yapılmaktadır. Eğitimde demonstrasyon, role play, beyin fırtınası, vaka tartışmaları vb. teknikler kullanılmaktadır.

        

ÜSEM Eğitimcileri:

  • Uzm.Dr. Mehmet GÖKDENİZ
  • Uzm.Dr.Ayşe Meltem ERGEN
  • Hem. Kadriye ÖZDEMİR
  • Hem. Duygu AKŞAHİN