AFRİN’DEKİ ÜNİVERSİTE İLK MEZUNLARINI VERDİ

AFRİN’DEKİ ÜNİVERSİTE İLK MEZUNLARINI VERDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sınır hattındaki incelemeleri kapsamında bu yıl ilk mezunlarını veren Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Suriye Marşı’nın okunması, Afrin Eğitim Fakültesi’nin kısa tanıtım filminin seyredilmesi ve Fakülte öğrencisi Ahmet Derviş’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam etti.

Fakültenin 2022-23 dönem birincisi Gade Ebu Dake ve ikincisi Hamrin Klaho’nun katılımcılara hitaben konuşma yapmasının ardından, Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde dereceye giren öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Günün anlam ve önemine binaen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar’ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık’ın ve Afrin Yerel Meclis Başkan Yardımcısı Muhammet Şeyh Reşit’in konuşmalarının ardından konuşma yapan Vali Mustafa Masatlı, Afrin Eğitim Fakültesi’nin ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu öğrenciler ve akademik kadro ile paylaştığını söyledi.

Mezun olan öğrencilere başlayacakları yeni hayatlarında başarılar dileyen Vali Masatlı, öğrenciler ve akademik kadroya hitaben şu konuşmayı yaptı; “Sizlerin mezuniyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin, kardeş Suriye halkına ve bölge insanına verdiği değerin de bir göstergesidir.

Yaklaşık 12 yıl önce Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar neticesinde, Ülkemiz ve Milletimiz kardeş ve komşu ülke Suriye halkına kucak açmış ve dünyada eşine az rastlanır bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemiştir.

Bugün Ülkemiz gerek Afrin’de, gerekse barış ve huzuru hâkim kıldığı diğer bölgelerde; hem güvenliğin sağlanmasında, hem de kardeş halklara sağlık, eğitim, ulaşım ve sosyal hizmetler gibi hizmetlerin sunulmasında önemli ölçüde gayret göstermektedir.

Bu anlamda; en iyi eğitimi almanız için Gaziantep Üniversitemize bağlı Afrin Eğitim Fakültesi, bunun yanı sıra çok sayıda ilk, orta ve lise düzeyinde okul hizmete açılmıştır. Yine sağlık tesisleri, kamu binaları, sosyal donatılar gibi yatırımlarla bölge halkının yaşam standartları yükseltilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmaya ve onların haklı davalarını uluslararası platformlarda dile getirmeye devam edecektir.