Adana'nın göbeğinde 7 katlı kaçak hastane

Adana

Adana Seyhan'da polis, 7 katlı binanın kaçak hastaneye dönüştürüldüğünü, burada Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti verildiğini belirledi.

 

Adana’da polis, Seyhan İlçesi’nde daha önce AVM olan 7 katlı binanın kaçak hastaneye dönüştürüldüğünü, burada Suriyeli sığınmacılara sağlık hizmeti verildiğini belirledi. Düzenlenen operasyonda herhangi diploma ya da tıp eğitimi olmadan doktorluk yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. Hakkında insan hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç yapma ve satma suçundan işlem yapılan zanlılar, savcılık tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

Baskın yapılan binada, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle gerçekleştirilen aramada, 90 serum ile 300 iğne, anestezik ve bulantı önleyici 339 kutu ilaç, 259 enjektör, ultrason, mikroskop, şeker ölçüm gibi işlemler için kullanılan 8 tıbbi cihaz, 56 Covid-19 ve gebelik testi, 390 kan tüpü, 21 bin 645 lira ve çeşitli tıbbı malzemeler ele geçirildi.

 

 

HER KATTA AYRI BRANŞ

 

Her katında ayrı sağlık hizmeti verilen sözde hastanede yasadışı kürtaj, gebelik testi, ultrasonla doğum kontrolünün yanı sıra şeker ölümü, kan tahliliyle birlikte basit cerrahi işlemlerin yapıldığı tespit edildi.

 

ÖLEN DOKTORU KULLANDILAR!

 

Bina girişine ‘Dr. Hussam Alkashto’ ve cep telefonu numarasının bulunduğu bir tabela asılırken, kapıda da ‘Daha fit; daha sağlıklı; daha da kendine güveni’ yazdığı görüldü. Tabeladaki doktorun ise hayatını kaybettiği, zanlıların kendilerine yasal bir izlenim vermek için adını kullanmaya devam ettikleri belirlendi.(aksam.com.tr)



Anahtar Kelimeler: Adana' göbeğinde katlı kaçak hastane