Adana'da kadın cinayeti: 3 ölü, 1 yaralı

Adana

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde, eski kayınvalidesi ve baldızını tabancayla öldüren, eski kaynının eşini de yaralayan kişi intihar etti.

 

Olay, saat 12.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Akkuyu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, fabrikada işçi olarak çalışan 3 çocuk babası Uğur Doğan, şiddet gerekçesiyle bir süre önce 17 yıllık evliliğini sonlandırarak boşanan eşi Rahime Doğan’ın annesinin yaşadığı müstakil eve gitti. 

Rahime Doğan ile o sırada bahçede ekmek pişiren annesi Şerife Yıldız, kardeşi Sümeyye Ergin ve yengesi Cennet Yıldız ile tartışan Doğan, yanında getirdiği tabancayla ateş açtı. Çok sayıda merminin vücutlarına isabet etmesi sonucu Şerife Yıldız, Sümeyye Ergin ve Cennet Yıldız yere yığıldı. Rahime Doğan ise panikle evin bahçesinden kaçarak polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olayın ardından eve giren Uğur Doğan, tabancayla başına ateş etti. Olay yerine gelen ekipler, Şerife Yıldız ve Sümeyye Ergin ile Uğur Doğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cennet Yıldız ise ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. 

Ölenlerden Sümeyye Ergin'in bir aile sağlığı merkezinde doktor olarak görev yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Doktor Sümeyye 6 ay önce evlenmiş

Adana'da ablası Rahime Yıldız'ın eski eşi Uğur Doğan'ın annesi Şerife Yıldız ile birlikte öldürdüğü Aile Hekimi  Sümeyye Ergin'in 6 ay önce öğretmen Ramazan Ergin ile evlendiği belirlendi.

İkizi Fatih Yıldız'ın da doktor olduğu öğrenilen Sümeyye Ergin'in eşinin İstanbul'da görev yaptığı ve Adana'ya tayin istediği bildirildi. 10 yıllık doktor olan Sümeyye Ergin'in ölümü görev yapığı İncirlik Aile Merkezi'ndeki arkadaşlarını da yasa boğdu.

Anne ve kızı yan yana toprağa verildi 

Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsileri tamamlanan Şerife Yıldız ile kızı Sümeyye Ergin’in cenazeleri, yakınları tarafından alınarak Akkuyu Mahalle Mezarlığı’na götürüldü. Şerife Yıldız’ın imam olan oğlu Ali Yıldız, cenaze namazını kıldırmak için mezarlığa geldi. 

Yıldız, "Acımız çok büyük. Yaklaşık 14 yıldır imamım ve belki binlerce kişiye cenaze namazı kıldırdım. İki cenaze namazını yan yana ilk defa kıldırıyorum. Yükümüz ağır. Annemi de kız kardeşimi de çok seviyorum. Allah onların günahlarını affetsin" dedi. Yıldız, gözyaşları arasında anne ve kız kardeşinin cenaze namazını kıldırdı. Helallik alınmasının ardından Şerife Yıldız ile kızı Sümeyye Ergin, yan yana defnedildi.

Öte yandan Uğur Doğan’ın, evin bahçesine girdiğinde eski eşine, “Sana akıl verenler bunlar. Onlara günlerini göstereceğim” deyip, tabancayı ateşlediği belirtildi. Doğan’ın cenazesi de yakınları tarafından alınarak Kızılkaş Mahallesi’nde toprağa verildi.



Anahtar Kelimeler: Adana' kadın cinayeti: yaralı