ACİL SEVİSTE DOKTOR KAVGASI

ACİL SEVİSTE DOKTOR KAVGASI

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil serviste boş yatak olmadığı için acil servis doktoru ile 112 doktoru birbirine girdi.

 

Olay Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde iki doktor arasında boş yatak kavgası yaşandı. Gece geç saatlerde 23 yaşındaki  İ.A. evinde ilaç içerek intihara teşebbüs etti. İ.A. ailesinin çağırdığı 112’ya ait ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Ailenin iddiasına göre hasta alçı odasına alındı. Alçı odasında uzun süre bekleyen hastaya hiçbir müdahale yapılmadı. Ailenin tepkisi üzerine acil serviste görevli doktor hasta geldiğinden bilgileri olmadığını hiç boş yataklarının bulunmadığını söyledi.
Bunun üzerine acil doktoru 112’yi hasta getirmemesi yönünde uyardığını söyledi. 112 doktoru  ise hastaya mecbur bakılacağını söyleyince iki doktor arasında tartışma yaşandı.
Yine iddiaya göre acil servis doktoru 112 doktorundan  şikayetçi olacağını söyledi.


Doktorlar arasındaki tartışmaya hasta ve hasta yakını da şahit oldu.


Tartışma nedeni ile tedavilerinin geç başladığını belirten İ.A’nın ailesi: “Gece saat bir buçuk gibi 112'yi aradık, evde bulunan ilaçlardan içtiğinden şüphelendik. Ambulans geldi, saat 2 civarında acil servise geldik. 112 görevlisi bizi tekerlekli sandalye ile alçı odasına bıraktı gitti. Burada uzunca bir süre muayene edilmeyi bekledik. Biz "doktor yok mu?" diye bağırınca, "Siz de kimsiniz bizim sizden haberimiz yok" dediler. Bu esnada bizi getiren 112'nin doktoru ile acil servisteki görevli doktor tartışmaya başladı. Acil servisteki görevlilerin bize anlattığına göre, acil servis biz gelmeden bir saat önce 112 merkezine, yoğunuz, hiç yatağımız yok diye bildirip, hastaları başka hastanelere götürmeleri gerektiğini iletmiş. Bizi getiren ekipte kimseye haber vermeden, alçı odasına bırakıp gitti. Daha sonra bizden ilaç kutularını istediler. Tedavimiz geç de olsa başladı hastaneye yatırıldık. Kavga etkili olmuş olmalı ki biz orada yattığımız sürece hiç ambulans gelmedi. Tedavimiz devam ediyor, Pazartesi bizde şikayetçi olacağız”dediler.

Kaynak:pusulagazetesi.com.tr



Anahtar Kelimeler: SEVİSTE DOKTOR KAVGASI