DİYARBAKIR’DAKİ ÇENE CERRAHI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ !

  DİYARBAKIR’DAKİ ÇENE CERRAHI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ !

Diyarbakır’da özel kliniği olan çene cerrahı B.K.B’nin bir vatandaşa para için gerekmeyen tıbbi işlem yaparak hastaya zarar verdiği iddiasıyla; Çene Cerrahı B.K.B hakkında savcılığa soruşturma izni verildi.

 

Vatandaş Tuğçe Nur AYDIN; Siirt’te para ve tecrübe kazanmak için kaçak çalışarak kendisini mağdur eden çene cerrahı ve ortodondistlerden sonra; Erzurum’da üniversite hastanesinde başarılı geçen çok ciddi çene düzeltme ameliyatını pansuman için gittiği Diyarbakır’da özel kliniği olan kadın çene cerrahı B.K.B’nin para için gerekmeyen tıbbi işlem yaparak açtığını ve bozduğunu, yaptığı araştırmalarda bu şahsın başka hastaları da kandırarak para için gerekmeyen tıbbi işlemler yaptığını öğrendiğini, ülkede çok ciddi bir sağlık dolandırıcılığı olduğunu, vatandaşların sağlığının hiçe sayıldığını iddia etmiş ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni istemesi üzerine Siirt’te kaçak çalışan ortodondistler S.B, Ö.D, M.K, kaçak ameliyat yapan S.G, mesul müdür S.C hakkında soruşturma izni vermiş, teknisyen İ.K hakkında ise izne gerek kalmadan soruşturma başlatılmıştı 
 

İfade alınmadan ve bilirkişi raporu hazırlanmadan ön inceleme yapıldı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çene Cerrahı B.K.B hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni istemesi üzerine ise Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ön incelemede müşteki Tuğçe Nur Aydın’ın ifadesi alınmadan, bilirkişi raporu hazırlanmadan ve kendisine haber dahi verilmeksizin soruşturma izni verilmemesi yönünde rapor düzenlenmişti. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti!

Bunun üzerine hem Tuğçe Nur AYDIN hem de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunuldu. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti çene cerrahı B.K.B hakkında soruşturma izni verilmemesi kararını hukuka uygun bulmayarak, kararı iptal etti ve B.K.B hakkında soruşturma izni verdi. 

Telefon görüşmesini gizlice ses kaydına almış!

Aynı zamanda çene cerrahı B.K.B; Tuğçe Nur AYDIN’ın eşi SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN ile olan bir telefon görüşmesini gizlice ses kaydına alarak soruşturmada muhakkikle paylaştığı ve soruşturma dosyasına eklediği iddiasıyla; Dr. Özgür AYDIN tarafından çene cerrahı B.K.B hakkında “Haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrıca suç duyurusunda bulunuldu. Gizlice alınan telefon kaydı dolayısıyla B.K.B. nin ceza almasına kesin gözüyle bakılıyor.