60 Yaşındaki Koronavirüs Hastası Sağlığına Kavuştu

60 Yaşındaki Koronavirüs Hastası Sağlığına Kavuştu

Koronavirüs hastalığı ile yatan 60 yaşındaki Havva K. Gaziantep’te ilk kez uygulanan İmmün plazma tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Koronavirüs nedeniyle tedavi gören 60 yaşındaki Havva K. hastalığını ağır şekilde geçirmekteydi. Akciğerde korona virüse bağlı ciddi hasarlar meydana gelen hastada, mevcut bulunan ve virüsle beraber ilerleyen ek hastalıklar, hastanın durumunu daha da ciddi hale getirmişti,  algoritma tedavilerine cevap alınamayan ve kliniği ağırlaşan hastaya kamu özel sektör işbirliği ile immün plazma transferi uygulanması planlandı. Özel Deva Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Başhekimliği-Hematoloji Kliniği işbirliği ile hastaya immün plazma transferi uygulanması kararı alındı. Gönüllü plazma vericisinden Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Hastanesinde alınıp hazırlanan immün plazmalar 24 Nisan ve 27 Nisan tarihlerinde 2 ünite olarak Özel Deva Hastanesinde yatan hastaya nakledildi. Yapılan plazma transfüzyonu sonrasında hastada ciddi iyileşmeler gözlendi. Yapılan ikinci plazma transfüzyonundan 2 gün sonra hastanın yoğun bakım tedavi süreci tamamlanarak servis tedavisi protokollerine geçildi. Hastanın eşlik eden önemli hastalıkları bulunmasına rağmen ağır seyirli korona virüs enfeksiyonunun kontrol altına alındığı ve hastanın durumunun her gün daha da iyiye gittiği öğrenildi.

Gaziantep Özel Deva Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beyhan Tahmazoğlu; Bu süreçte Gaziantep Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin ve Hematoloji Kliniği Aferez birimi, Özel Deva Hastanesi Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kardiyoloji ve Yoğun Bakım doktorları, servis ve yoğun bakım çalışanları, büyük özveri ile birlikte çalışarak durumu ağır seyreden hastanın iyileşmesine büyük katkılar sağladı. Emeği geçen herkese teşekkür eder, iyileşen hastamıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise ‘’Bir insanı kurtaran tüm insanları kurtarmıştır’’ düsturu ile hastamızın iyileşmesinde katkıları olan bağışçımızdan, iki kurumdaki emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.