34 Yıllık Doktor pandemi izni istedi aldığı yanıta şaşırdı!

34 Yıllık Doktor pandemi izni istedi aldığı yanıta şaşırdı!

34 Yıllık Doktor, pandemi izni istedi, ama aldığı yanıt, “Aile hekimi olarak çalışman artık uygun değil” oldu.

Antakyalı Dr. Şefik Zan, bu VEFA’sızlık üzerine, 34 yılı doktorluk olmak üzere, 51 yıllık kamu görevinden istifa ederek emekliye ayrıldı.

 

“Yaşamda, kimin, ne zaman neyle karşılaşacağı belli olmaz” derler. Buna dair bir örneği, Antakya’da görevli bir doktor yaşadı. Ancak ona yaşatılanlara inanmak bile istemedi. 34 yılı doktorluk,11 yılı öğretmenlik, toplam 51 yıl 2 ay kamu görevi yapan Antakyalı Dr. Şefik Zan, pandemi dolayısıyla, sağlığından ötürü Hatay İl Sağlık Müdürü’nden izin istediğinde, aldığı ve çok şaşırdığı yanıt için şunları söyledi:

 

“Sağlığımdan dolayı, korona pandemisinin başlangıcında idari izin istemiş olmam nedeniyle, Hatay İl Sağlık Müdürü’nün, yeni sözleşme döneminde aile hekimi olarak çalışmamı uygun görmeyip, Sağlık Bakanlığı’nın da bunu gerekçe kılıp, bana 23.10.2020 tarihinde, mübarek Cuma gününde tebliğ etti.”

 

Bu şaşkınlık veren yanıt üzerine, Dr. Şefik Zan, 51 yıllık kamu görevini o an sonlandırdı ve emekliye ayrılma kararı verdi. Armutlu Aile Sağlık Merkezi’nde görev yapan Dr. Zan’ın şaşırtan öyküsü, kendi ağzından şöyle gelişti:

 

“Sevgili hekim meslektaşlarım, öğretmen meslektaşlarım ve de tüm dostlarım. Köy Enstitüsü’nün devamı olan Düziçi İlköğretmen Öğretmen Okulu’nu bitirmemin ardından, 29 Temmuz 1969 tarihinde öğretmen olarak başladığım devlet memurluğunu 11 yıl yaptım. Daha sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk tıp fakültesi olan AÜTF’sini 1986 tarihinde bitirince, kamu görevine devlet memuru doktor olarak 34 yıl çalıştım.

 

Toplamda, 51 yıllık süreçte fiilen 45 yıl çalışmama karşın, ilgili ve yetkililerden en ufak bir teşekkür görmeden, üstelik sağlığımdan dolayı korona pandemisinin başlangıcında idari izin istemiş olmam nedeniyle, Hatay İl Sağlık Müdürü’nün, yeni sözleşme döneminde aile hekimi olarak çalışmamı uygun görmeyip, Sağlık Bakanlığı’nın da bunu gerekçe kılıp, bana 23-10 -2020 tarihinde, mübarek Cuma gününde tebliğ etmesi üzerine, kalan 20 günlük iznimi alarak, 51 yıl önce başladığım kamu görevini noktaladım.

 

Gelecek ne gösterir, bilemem. Artık bu korona pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığı’nın, bu uygulamasıyla beraber artık doktorlara ihtiyacının kalmadığını öğrendim. Beni seven, beni üzen, beni sevmeyen tüm hastalarıma sağlıklı yaşam dilerken, zorlu bu süreçte ölümüne salgınla mücadele eden, başta kardeşlerim hekim meslektaşlarıma ve diğer tüm sağlık emekçilerine yürekten şükranlarımı, içten sevgilerimi sunar, bu mücadeleden sağ salim çıkmalarını dilerim. Artık tam emekliyim.” (antakyagazetesi com)