1 Mart’ta Gaziantep’te Normalleşme Başlayacak mı?

1 Mart’ta Gaziantep’te Normalleşme Başlayacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme adımlarının 1 Mart itibariyle Valiler liderliğinde atılacağını duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme adımlarının 1 Mart itibariyle Valiler liderliğinde atılacağını duyurmuştu. Gaziantep Valisi Davut Gül, normalleşme adımlarını bekleyen vatandaşlara kötü haberi verdi. Gaziantep’te vaka sayıları yükseliş eğiliminde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta illere göre 100 bin kişiye oranla haftalık vaka sayılarını harita ile açıklamıştı. 1 Mart itibariyle başlayacak olan normalleşme adımlarına ilişkin ise kararlar ilin Valileri başkanlığında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından çıkacak. Yerinde karar dönemi ile bu kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre il bazlı gevşemeler uygulanacak. Bakan Koca’nın açıklamasına göre yüz binde 10’un altındaki iller düşük riskli-mavi, yüz binde 11-35 arası orta riskli-sarı, yüz binde 36-100 arası yüksek riskli-turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller çok yüksek riskli-kırmızı olarak gösterilecek. Gaziantep, bu açıklamaya bağlı olarak 100 binde 26,72 oranla orta riskli il konumunda.

 

AKRABA VE KOMŞU VURGUSU

Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen 4 risk kademesine göre illerde kararlar, 2 haftada bir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenecek. Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayılarına ilişkin güncel durumu açıkladı. Vali Gül, “Sevgili Gaziantepli hemşerilerim, Yasakların kalkması için hepimizin bıkmadan, usanmadan kurallara uyması gerekiyor. Vaka sayılarımız maalesef geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde. Lütfen sosyalleşme ya da taziye gibi sebeplerle akraba ve komşularla bir araya gelmeyelim” dedi.

 

AŞIDA 2. DOZDAYIZ

Korona virüse karşı yaklaşık 1 ay önce uygulanmaya başlanan aşıda 2.doz uygulamaları sürüyor. Türkiye genelinde 6 milyon 574 bin 540 aşı uygulanırken, Gaziantep’te toplam 95 bin 539 kişi korona virüs aşısı oldu. Yapılan 95 bin 539 aşıdan 78 bin 330 kişi ilk doz, 17 bin 209 kişi ikinci doz aşısını oldu. Aşı sayılarının yükselmesi ile bağışıklığın güçlenmesi ve vaka sayılarının da düşüşe geçmesi bekleniyor. (Nevre Duman/gaziantepdogus)