Zammınız hayırlı olsun!

Zammınız hayırlı olsun!

“Doktora zam yapıyoruz” diye yalandan duyuru yapıldığında “O zaman hastanede işleri sadece doktorlar yapsın”, “Biz çalışıyoruz, doktorlar zam alıyor”, “Sağlık ekip işidir” diye doktorlar için ağzına geleni söyleyen, erte

“Doktora zam yapıyoruz” diye yalandan duyuru yapıldığında “O zaman hastanede işleri sadece doktorlar yapsın”, “Biz çalışıyoruz, doktorlar zam alıyor”, “Sağlık ekip işidir” diye doktorlar için ağzına geleni söyleyen, ertesi gün hastanede Bakanlığı “Doktor bakanlığı” diye suçlayıp grev yapan, yürüyüş yapan, alkışla protesto eden yardımcı sağlık personeli arkadaşlar burda mısınız?

 

Zammınız hayırlı olsun!

 

Dikkatinizi çekerim “Doktorlar hariç” diye özellikle belirtilmiş.

 

Şimdi de “Sağlık ekip işidir, bize zamm varsa dokrorlara neden yok” “Bu zammı doktorlarla paylaşacak yürekli çalışanlar var mı?” “Bundan sonra biz çalışalım, doktorlar otursun” demenizi bekliyorum.

 

Bu arada doktor zammı rafa kaldırıldığından beri sendikalar da pek bir mutlu, sessiz.

Bu zam için de grev yapacak mısınız?

 

İmza: Bir doktor

(Dr. Deniz Arslan)

 

 

Sağlık Çalışanı Sabitlerine Yapılacak Zam Belli Oldu

 

TUİK’in açıkladığı verilere ve yapılan toplu sözleşmeleye göre herhangi bir ekstra iyileştirme dahi olmasa bile sağlık çalışanlarının sabit ek ödemelerine 50’ye yakın zam gelmiş oldu. 100 Birim olan sabit ek ödemeye 5 normal zam+ 22,47 enflasyon zammı eklenecek. Çıkan sonuca ise 20 ekstra toplu sözleşmede verilen sadece sağlık çalışanlarını kapsayan sabit zammı eklenecek  Buna göre 1950 lira olan 1 derece sağlık personeli sabiti 2981 lira olacak Ayrıca pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzmanlara ise 5 bin liralık iyileştirme ile beraber tüm sağlık çalışanlarına yönelik zam ise bu ay meclis gündemine gelecek. (saglikpersoneli.com.tr)



Anahtar Kelimeler: Zammınız hayırlı olsun!