Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Yılmazkaya’dan hükümete çağrı; Kapanmayı önleyici tedbirler alınmalı!

Yılmazkaya’dan hükümete çağrı; Kapanmayı önleyici tedbirler alınmalı!

Aşılama oranının düşük kalması, salgın önlemlerinin gevşemesi ile birlikte ülke genelinde artan vaka sayılarına değinen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, AKP Hükümetine esnaf adına çağrıda bulundu.

Esnafın yeni bir kapanmayı daha kaldıramayacağını vurgulayan Yılmazkaya, “Koronavirüs vakalarında son dönemde yaşanan artış, esnafı ve çalışanları tedirgin ediyor. Hükümet, biran önce kapanma sürecine girmeden önleyici tedbirler almalı” dedi.

 

“Önlemlerin tamamen kaldırılması ile vatandaşın gevşeyerek rehavete kapılması sonucu yeni varyantlar nedeniyle korona vakalarında büyük artışlar yaşanıyor” diyen Yılmazkaya, aşı olmayan vatandaşları aşı olmaları konusunda uyardı.

 

Yılmazkaya, “Resmi rakamlara göre 4 Temmuzda 4400 olan vaka sayısı 30 günde 5 kat artarak 21000 seviyelerine ulaştı. Şu anda Türkiye’de 18 yaş üzeri aşı hakkına sahip olup, bir doz bile yaptırmayanların sayısı 21 milyondan fazla. Zamanı geldiği halde ikinci doz aşısını yaptırmayan ise 5 milyon kişi var. Ben bir hekim olarak aşılarımı yaptırdım. Aşısızlar hem kendi hem de diğer vatandaşların sağlığından ve hayatından sorumlu” uyarısında bulunan Yılmazkaya, “Aşılanma süreci sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleşirse yeni bir kapanma süreci yaşamayız, esnafımız ve çalışan vatandaşlarımız zor duruma kalmaz” ifadelerini kullandı.

 

Esnafımız Bir Kapanmayı Daha Kaldıramaz!

 

1,5 yıllık kapanma nedeniyle esnafın ve çalışanların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini vurgulayan Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“Hızlı bir şekilde tekrar artan vaka sayıları kontrol altına alınmalıdır. Hükümetin bu zorlu süreçte esnafı ve çalışanları yalnız bırakmaması gerek. Salgının da etkisiyle geçinmekte zorlanan esnaf ve vatandaşın çaresiz kalarak kredi kartı ve kredilere yüklenmesi, zaten yüklü olan borçlarının daha da katlanarak büyümesine neden oldu ve olmaya da devam ediyor.

 

Esnaf, çalışan, işçi yığılmış olan borcu borçla kapatmaya çalıştıkça daha büyük borç batağına saplanıyor. Ülkede milyonlarca işsiz varken çalışanların büyük bir bölümü aldığı maaşla geçinemiyorken, birde üstüne üstlük tam kapanma sürecine girilirse esnafın çoğu iflas eder. Buralarda çalışan yüzbinlerce insan işsiz kalır. Buda zaten kötü olan ülke ekonomini büyük bir buhrana sokar” uyarısında bulundu.

 

Yılmazkaya, “Elektriğini, suyunu, kirasını, vergi borcunu ödeyemeyen esnafımız bir kapanmayı daha kaldıramayacak durumda. Hükümetin artan vakaları önlemek adına, kapanma sürecine girmeden gerekli adımları atması gerek. Burada en önemli nokta, aşılanmayan vatandaşların aşılarını yapması. Buda salgının kontrol altına alınmasına büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kredileri Uzatılmalı Yeni Krediler Verilmeli!

 

CHP’li Vekil, AKP Hükümetine zorda olan esnafa destek noktasında önemli uyarılarda bulundu, “1,5 yıldır kapalı olan ve kısmen kapalı olan esnafın dayanacak gücü kalmadı. Verilen kredilerin süresi faizsiz uzatılarak, faizsiz yeni kredi imkanları sağlanırsa aylardır iş yapamayan esnafımız birikmiş borçlarını çevirme konusunda bir nebze rahatlar. Esnafımızı rahatlatıcı ve gerçekçi adımlar atılmalı, salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmelidir” ifadelerini kullandı.(memohaber)