Yılmazkaya: Belediye’nin göz yumduğu kaçak bina çöktü!

Yılmazkaya: Belediye’nin göz yumduğu kaçak bina çöktü!

Şahinbey ilçesi Çağdaş Mahallesi’nde yapımı yeni tamamlanmış ruhsatsız ve kaçak olan 4 katlı bir binanın çökmesinden kimler sorumlu?

Şahinbey ilçesi Çağdaş Mahallesi’nde yapımı yeni tamamlanmış ruhsatsız ve kaçak olan 4 katlı bir binanın çökmesinden kimler sorumlu?

 

Bu binanın ihmaller ve suiistimaller sonucu ruhsatsız ve kaçak yapılmasına göz yumduğu iddia edilen Şahinbey Belediyesi mi?

 

CİMER’e yapılan tüm şikayetlere rağmen bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapılmamasından dolayı Cumhurbaşkanlığı mı?

 

Ya da Cumhurbaşkanlığı ve Şahinbey Belediyesine yapılan tüm şikayetlere rağmen bu binayı ruhsatsız ve kaçak yapa bilecek bağlantıları olan kişi mi?

 

Belediyeye ve CİMER’e yapılan bütün şikayetlere rağmen bodrum ve zemin kattan ibaret olan yapının üzerine 4 kat kaçak kat çıkılıp dar gelirli vatandaşlara satılması Gaziantep’te insan hayatına verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

 

Belediyeye yakın kişiler tarafından bodrum ve zemin kattan ibaret olan bu yapıların alınıp üzerine kaçak katlar çıkıldığı bu tip binalar, Şahinbey Belediyesi sınırlarındaki Çağdaş Mahallesi’nin büyük bir bölümünü oluşturmakta.

 

Çağdaş Mahallesinde ruhsatsız ve kaçak olan bunca binaya belediyenin göz yumması, elektriğini, suyunu, telefonunu, internetini, doğalgazını bağlaması birçok soru işaretini de beraberinde getirmektedir.

 

Bu kaçak ve ruhsatsız yapının bugüne kadar neden yıkılmadığı ve bu sürece kadar nasıl göz yumulduğu gibi önemli detayların savcılık tarafından incelenerek sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılması gerek.

 

Konunun uzmanı olan mimar ve mühendislerin tabiriyle; bu tip kaçak ve ruhsatsız binalarda oturan insanların diri diri mezara konulması gibi bir durum söz konusu.

 

Bu nedenlerden ötür, kaçak ve ruhsatsız olan bu yapıların içinde oturan vatandaşlarımız mağdur edilmeden biran önce bu dayanıksız yığma binaların yıkılarak yerlerine kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, buralarda oturan insanlara depreme dayanıklı sağlam binaların yapılması şart.

 

Öncelikle yaşanan bu faciada can kaybının olmaması en büyük tesellimiz.

 

Çöken binanın çevresindeki iki binada ve yakınında park halindeki araçlarda oluşan maddi hasarların, vatandaşlarımız mağdur edilmeden Şahinbey Belediyesi tarafından biran önce karşılanmasını bekliyoruz.(memohaber)