Yerli tıbbı cihaz üreticileri de isyanda: 26 milyar lira alacağımız var

Yerli tıbbı cihaz üreticileri de isyanda: 26 milyar lira alacağımız var

20 milyar liranın üzerinde alacak biriktiğini belirten TÜDER Başkanı Mustafa Daşçı, “16 aydır paramızı alamıyoruz. Bakanlıkta devletin başarısını istemeyen bir grup var. Gelecek aydan itibaren sağlık hizmetleri aksamaya başlayabilir

20 milyar liranın üzerinde alacak biriktiğini belirten TÜDER Başkanı Mustafa Daşçı, “16 aydır paramızı alamıyoruz. Bakanlıkta devletin başarısını istemeyen bir grup var. Gelecek aydan itibaren sağlık hizmetleri aksamaya başlayabilir” dedi.

 

Mustafa Daşçı şöyle konuştu:

“Türkiye’nin yıllık toplam 3.5 milyar dolar tıbbi cihaz gideri var. 16 aylık alacak birikti. Yani yaklaşık 26 milyar lira olduğunu tahmin ediyoruz.

20 milyar alacağımız var deyince, ‘Bu kadar parayı nasıl bu kadar zaman bekletebilmişler. Demek ki çok büyük kâr marjıyla çalışıyorlar” algısı yaratabilir. Oysa Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerine ne kadar mal verdiysek, kendi sermayemizin üzerine bir de bütün mal varlıklarımızı ipotek ederek bankalardan finansman kullandık.”

 

“BAKANLIĞIN ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ''

 

30 Eylül Çarşamba (BUGÜN) Saat: 15:30’da Sağlık Bakanlığı önünde, üniversite hastanelerinden 3.5 yıldır, devlet hastanelerinden 16 aydır alacaklarını tahsil edemeyen tıbbi cihaz firma temsilcileri bir araya gelecek ve basın açıklaması yapılacaktır.

 

TTÜDER
Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği