Yeni favipravir çalışması startı verildi

Yeni favipravir çalışması startı verildi

Corona günlerinde klinik çalışma yapmanın ne olduğunu ancak bu işi yapanlar bilebilir.Salgında elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik….

Neredeyse imkansızı başararak Gaziantep Üniversitesi rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Gür’ün desteği ile FARMAGEN KLİNİK ARAŞTIRMA MERKEZİ olarak bir saniye bile tereddüt etmeden Covid 19 tedavisinde kullanılan ilaçların yerli ve milli olması için kolları sıvadık. Dünyada bir ilki başararak klinik deneylere başladık. Ve nihayetinde ilaçlarımız Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi olumlu sonuçlar alarak ruhsat aşamasına geldi.

Ekibimizin önderi Sayın Prof. Dr. Aydın Erenmemişoğlu’na olağanüstü çabası için sonsuz sevgi ve saygılarımızı da sunmadan edemeyeceğiz. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz.

Türkiye’de ve özellikle Avrupa’da artık herkes Gaziantep Üniversitesi, Teknopark Ve Farmagen Klinik araştırma Merkezini daha yakından takip ediyor. Ülkemiz için çalışmalarımıza ara vermeden canla başla, her türlü riski göze alarak devam etmekten çekinmeyeceğiz.

 

Klinik Müdürü

Dr.Taner EZGİ