Yaşama İhtimali Düşük Denilen Bebek Anka Hastanesi’nde Yaşama Tutundu

Yaşama İhtimali Düşük Denilen Bebek Anka Hastanesi’nde Yaşama Tutundu

5 bin canlı doğumda bir görülen ensefalosel hastalığıyla dünyaya gelen bebek, Anka Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Demir tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla tekrar yaşama tutundu.

5 bin canlı doğumda bir görülen ensefalosel hastalığıyla dünyaya gelen bebek,  Anka Hastanesi  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Demir tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla tekrar  yaşama tutundu.


Gaziantep'te yaşayan Rabia ve Bilal Bayam çiftinin yaklaşık 1.5 yıl önce ikiz bebekleri dünyaya geldi. 31 haftalıkken dünyaya gelen ikiz bebeklerden birinde ‘ensefalosel’ adı verilen ve 5 bin canlı doğumda bir görülen doğumsal bir hastalık tespit edildi. Doktorların yaşama ihtimalinin düşük olduğunu söylemesi üzerine büyük bir üzüntü yaşayan Rabia ve Bilal Bayam çifti aynı rahatsızlığı bulunan Buğlem bebeğin başarılı operasyonla Anka Hastanesi’nde yaşama tutunduğu haberiyle yeniden umutlandı.  Anka  Hastanesi  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Demir'le iletişime geçen aile, doktor beyin umutlu konuşmasıyla sevindi. Başak bebek gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından Op. Dr. İsmail Demir tarafından ameliyata alındı. Zor ve riskli olmasına rağmen başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından Bayram çifti, başta Op. Dr. İsmail Demir’e olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Bayam çiftine geçmiş olsun dileklerimizi sunar, çocuklarıyla sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederiz.