Yalçın Mahsereci’nin BERCiS isimli 2. romanı okuyucunun beğenisine sunuldu...

Yalçın Mahsereci’nin BERCiS isimli 2. romanı okuyucunun beğenisine sunuldu...

Yalçın Mahsereci’nin BERCİS isimli 2.romanı 6. kitabı olarak Platanus Kitap tarafından okuyucunun beğenisine sunuldu.

Roman, ulusal yayın ağında doğrudan kitapçılardan ya da on line satış sitelerinden temin edilebiliyor. (Babil.com, odakitap.com, kitap yurdu.com, amazon.com, D&R, emek, idefix, final, n11.com, kidega, ideal kültür, pegem vs.)

 

Bercis, 1980 öncesinin karanlık günlerinde tıbbiyeden mezun olmuş, atamasının bir güneydoğu ili olan Gaziantep’e yapıldığı bir doktor. Mesleğinin henüz başlarında idari görev verilecek kadar başarılı ve idealist genç bir hekim. Eşinden yeni ayrılmış genç bir kadın ve aynı zamanda bir anne… Düşünce dünyasında fırtınalar kopmasına sebep olan yeni geldiği bu görev yerinde gerçek bir fikir  inkılabı yaşar… Aradığı gerçek aşk ise artık çok yakınındadır…Düşünce dünyasında doğrularının yanlış olduğunu gerçeklerin çok daha farklı olduğunu fark ettiği andan itibaren hayatı tamamen değişir. Fikir dünyasındaki bu değişimin kendisini nerelere sürükleyeceğini bilmesi ise imkânsızdır.

 

DR. YALÇIN MAHSERECİ BİYOGRAFİSİ

 

26 Nisan 1967 yılında Gaziantep’de doğdu. Gaziantep’in yerli halkından olup, soyu Oğuzların Avşar Obasının Torunoğulları oymağına ve büyük ebeveynlerinden Bedesten Şeyhizadelere, Tokatlızadelere ve Hacı Nasır Camii Vakfı kurucusu Kamalakzadelere dayanır.

Gaziantep’de Münifpaşa İlkokulunu, Şehit Adem Yavuz Ortaokulunu ve Gaziantep Lisesini bitirdi. 1984 yılında başladığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tahsilini 1990 yılı temmuz ayında tamamladı. 1990 yılı sonbaharında başladığı, Çemişgezek’teki mecburi hizmetini, Tunceli merkezde 1991 sonbaharında tamamlayarak memleketi olan Gaziantep’e döndü.1992 yılı Ocak ayından 2001 yılı Nisan ayına kadar Gaziantep Çocuk Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı.2001 yılı Mayıs ayından 2003 yılı Mart ayına kadar İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu tarihten sonra atandığı Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini 2012’ye kadar devam ettirdi. İki yıllık acil çalışmasının ardından 2014 yılında Aile Hekimliğine geçerek Gaziantep Şehitkâmil Şirinevler Aile Sağlığı Merkezinde hizmetine devam etmektedir. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Uluslar Arası Türk- Kazak Üniversitesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisansı(02.11.2011) ve Hıfzıssıhha Mektebi, Hastane Yöneticiliği Yüksek lisansı(2011)

 

Gülçin Hanımla evli olup, Kemal, İlayda ve Alperen adlarında üç çocuğu bulunmaktadır.

Amatör fotoğraf sanatı ile ilgili olup, Gaziantep’de 2000 yılında “Türk İlleri” adında birinci, 2002 yılında da “Doğudan Batıya Şehirlerin Yüzü” adlı ikinci kişisel sergisini Devlet  Güzel Sanatlar Galerisinde açmıştır. Her iki serginin ana temaları, doğa manzaraları, tarihi kalıntılar ve Kafkaslardan Anadolu’ya ve Avrupa’ya uzanan geniş bir yelpazede şehirlerin insan faktörü bulunmayan yönleridir.

İlk kitap çalışması daha lise yıllarında hazırladığı “Atatürk Antolojisi” ile başlamıştır.

2002 yılında mesleki alanda “Acil Yardım ve Kurtarma” adlı kitapçığı Sağlık Müdürlüğü tarafından “Eğitim Kitapları Serisi”nin birincisi olarak bastırılmıştır.

Yine 2002 yılında “Gönül Pınarımdan” isimli şiir kitabı yayınlanmıştır.

“Mecbursun” isimli ilk romanı 2006 yılı başlarında basılmış olup, aynı yılın sonunda bir araştırma eseri olan “ Hacı Nasır Camii ve Vakfı ( Kamalakzade Hacı Hasan Ağa Vakfı) adlı eseri yayınlanmıştır.

“Bercis” isimli romanı alanında ikinci yazarın altıncı eseridir.

İlk defa 2001 yılında yayın hayatına kendisinin başlattığı “ Gaziantep Sağlık Dergisi’nin Genel Yayın Koordinatörlüğünü iki yıl yaparak, Gaziantep’e sürekli bir yayın kazandırılmasına ön ayak olmuştur.

Yine ilk defa “Gaziantep Çocuk Hastanesi Bülteni” isimli bültenin de 2003 yılından 2011 yılına kadar kurucu editörlüğünü yaşmıştır.

Ulusal Sabah Gazetesinde, Gap Sağlık Dünyası Dergisinde ve Olay Time Dergisinde makaleleri yayınlanmıştır.

Yer aldığı eserler, Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (İhsan IŞIK) ve Gaziantep’te Kültür, Sanat Ve Edebiyatta İz Bırakanlar (Ahmet AYAZ)

Yayımlanan Eserleri:

1.     Atatürk Antolojisi(Biyografi-Araştırma) 1984

2.     Acil Yardım ve Kurtarma, (Tıbbi) 2002

3.     Gönül Pınarımdan (Şiir) 2002

4.     Mecbursun (Roman)2006

5.     Hacı Nasır Camii ve Vakfı (Araştırma) 2006

6.     Bercis (Roman) 2021

 

 

YALÇIN MAHSERECİ

Osmangazi Mah. 56025. Sok. No:11 Çınarlı Sitesi B Blok D.14 27560 Şehitkâmil l GAZİANTEP

TEL      :   0505 484 3501

e-posta:  drymahsereci@gmail.com