Vurun Sağlık Personeline Vurun!

Vurun Sağlık Personeline Vurun!

MHP Maraş milletvekili, Halk Sağlığı Profesörü Sefer Aycan, tam da salgında “ikinci dalga” “üçüncü dalga” tartışmaları varken, sağlık personeli can derdindeyken, daha iki hafta önce kendi seçim bölgesinde 34 yaşında, iki kü?

MHP Maraş milletvekili, Halk Sağlığı Profesörü Sefer Aycan, tam da salgında “ikinci dalga” “üçüncü dalga” tartışmaları varken, sağlık personeli can derdindeyken, daha iki hafta önce kendi seçim bölgesinde 34 yaşında, iki küçük çocuk babası bir doktor koronadan hayatını kaybetmişken, “yetmez bir de ben çakayım şunlara” diye düşünerek bir kanun teklifi hazırlamış.

 

“Tıbbi Hizmetlerin Kötü Uygulanmasından Doğan Sorumluluk Kanun Teklifi” diye bir teklif vermiş, evlere şenlik!

Ben buldum, okudum!

Sayın vekil kızmasın ama resmen meslektaşlarına kin kusuyor!

Kendi seçtiği branş itibari ile hiç bir hasta ile temas etmediğinden, diğer meslektaşlarına karşı yıllardır içinde tuttuğu, büyüttüğü tüm kızgınlığı, nefreti kanun teklifine dökmüş.

 

Mesela teklifteki maddelerden bazıları; Hastanın dosyasını iyi hazırlamadın, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 50 bin liradan 100 bin liraya kadar ağır para cezası!

 

Hastaya bir malzeme lazım oldu, hastanede yok, kalmamış, hasta yakınına “Şu malzeme lazım” dedin, “Hocam nerde var?” diye sordu, öyle ya “bir an önce alıp geleyim” diyor. “Yolun karşısında şurada var” dedin, dediğin gibi tarrağa yan bastın!

Çünkü Sefer bey “Doktor firmadan çıkar sağladı” diyor, 1 yıldan üç yıla hapis, üstüne 5 bin liradan 10 bin liraya kadar ağır para cezası!

“Yahu bir yol tarif etmek” diyorsun, “Olmaz! Bırak kendisi bulsun” diyor!

 

Sadece o mu? Hastaya “şu hastaneye git bir film çek”, “şu eczaneden şu ilacı al” “Şu konuda en iyi doktor şu” diye tavsiye verdin, boku yedin! Sefer hoca, “bütün bunlar hep çıkar sağlamak için!” diyor ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 5 bin liradan 10 bin liraya varan ağır para cezası!

 

Bir hasta için arandın, telefonun çekmediği bir noktadaydın, banyodaydın, çocuğun kaza geçirmişti, onla uğraşırken cevap veremedin, sana ulaşamadılar! Bavulunu hazırla. 1 yıldan 3 yıla kadar hapistesin. Yetmedi dışarda kalanlar 50 bin ile 100 bin liraya varan para cezanı ödemeye çalışacaklar!

 

Yahu insaf!

 

Bütün dünya sağlık personelini el üstünde tutarken, “Size nasıl daha fazla yardımcı oluruz?” diye sorarken, sağlık personelinin moral ve motivasyon yükseltmeye çalışırken, ülkemizde hem de bizim kendi meslektaşımız, “fırsat bu fırsat ben de bir tekme atayım” diyor!

 

Vallahi kendilerini tebrik ediyorum.

Zeki, akıllı, yetenekli sağlık personelinin yurtdışına kaçtığı, kaçmak için fırsat aradığı şu dönemde muhteşem bir kanun teklifi bu. Eminim koalisyon oyları ile kanuna dönüşecektir. Bundan sonra kimse hastaya dokunmayınca da sayın Halk sağlığı hocamız gelir, tedavisini, ameliyatını yapar!

 

Valla bence bu tekliftekiler az bile , ben olsam “Niye döner alamıyoruz!”, “Maaşımız niye bir imamın maaşından düşük?” “Nöbet ücretleri ile bir sandviç alamıyoruz?!” “Hasta oldum, rapor aldım maaşım neden kesildi?!” diye soran sağlık personeline de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, 100 kırbaç cezası, ve 100 bin lira ağır para cezası verecek maddeleri de eklerdim.

Hatta aklımda çok daha enteresan cezalar da var, sayın vekilim lütfeder de isterse madde madde onları da yazar gönderirim.

 

Dr. Deniz Arslan