Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Vali Gül: “milletin kararlılığıyla bu devlet ilelebet varlığını sürdürecektir”

Vali Gül: “milletin kararlılığıyla bu devlet ilelebet varlığını sürdürecektir”

Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” Şehitkâmil Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” Şehitkâmil Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Gaziantep Valiliği’ne gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

 

Törende katılımcılara hitapta bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül: “Bizim millet olarak şehitlerimize, şehit yakınlarımıza minnet borcumuz var. Ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Ama millet olmak ta böyle bir şey. Şehitlerimiz, bu vatan için şehit oluyorlar; şehitlerimizin yakınlarını bu devlet, bu millet bağrına basıyor ve onların kimi zaman kardeşi, kimi zaman annesi, kimi zaman babası veya arkadaşı oluyor. Tıpkı etle tırnak gibi bir birlikteliğimiz oluyor. Bu şehitlerimizi geri getirmiyor. Ama sizlerin acılarını bir nebze olsun hafifletebiliyorsak ne mutlu bize. Sizler bu millete, bu devlete emanetsiniz. Bu devlet köklü bir devlet. Bu milletin 5 bin yıllık tarihi var. Köklü bir millet. Şehidine de gazisine de şehitlerinin ve gazilerinin yakınlarına da kendi öz evladı gibi muamele eder. Onun için büyük bir devlet, onun için büyük bir milletiz. Onun için bütün düşmanlarımıza rağmen ayakta kalıyoruz. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki en sağdan en sola kadar bütün terör örgütleri birlikte saldırsın. İşte Türkiye’nin durumuna bakıyorsunuz. Kimi zaman FETÖ saldırıyor, kimi zaman PKK saldırıyor, kimi zaman DEAŞ saldırıyor, kimi zaman DHKPC saldırıyor. Harfler değişiyor, amaçları değişmiyor. Harfler değişse de yaptıkları yıkım değişmiyor. Ama milletin kararlılığı, devletin kararlılığı, sizlerin kararlılığıyla inşallah bu ülke, bu millet, bu devlet ilelebet varlığını sürdürecektir. Ben bir kez daha bu vatan için şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” dedi.

 

Tören Vali Davut Gül ve protokol üyeleri tarafından 10 şehit ailesi ile 16 gaziye “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevdi edilmesinin ardından sona erdi.