Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Vali Gül:, “Maalesef vaka sayımız artıyor...

Vali Gül:, “Maalesef vaka sayımız artıyor...

Gaziantep 20-26 şubat arasında 100 binde 35.08 vaka sayısı ile yine orta riskli iller arasında yer almıştı. Şuanki tabloda ise 44.04 olarak yükselme görünüyor.

Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.'' ifadelerini kullandı. 27 Şubat 5 Mart tarihli haritaya göre 100 bin kişide 44.40 vaka sayısı ile Gaziantep’te yükselişin devam ettiği görüldü. Haftalık verilere göre Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

 

Vali Gül yaptığı açıklamada,

 

“Maalesef vaka sayımız artıyor... Şehir olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmazsak bu dışarda geçirdiğimiz son cumartesimiz olabilir! Nasıl bulaştığı ve nasıl önlem alınacağı belli;çocukların okulu, esnafın işi,gençlerin düğünü vb. Konuların düzelmesi için lütfen kurallara uyalım”dedi.